Lever je tuintegels in voor gratis planten

Als we tegels en klinkers in onze tuinen vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland koeler op warme dagen én veel mooier! In een tuin met tegels of klinkers blijft de hitte langer hangen. En bij zware regenbuien kan het regenwater niet snel wegstromen.

Wip ook tegels of klinkers in jouw tuin. Zelfs een klein perk, met een plant die de bodem bedekt helpt mee. Dan heb je nog steeds geen onderhoud in je tuin maar je hebt wél tegels gewipt. Wij bieden hulpmiddelen, subsidies en leuke acties aan om jou aan het ‘wippen’ te krijgen!

Jouw tegels voor gratis planten

Lever je tegels en klinkers in voor gratis tuinplanten. Mooier kan toch niet? Doe mee en geef vóór 31 oktober je gewipte tegels op! Je kunt zelfs een tegel-wip-pakket, een aanhangwagen of een elektrische bakfiets bij ons lenen. 

Wat zit er in een Tegel-wip-pakket?

We willen je graag helpen met ‘wippen’. Daarom kun je bij ons gratis een Tegel-wip-pakket lenen. Met een breekijzer, een steekschop en een bezem. Er zitten ook een paar cadeautjes in, voor jou als Tegelwipper:

  • een afvalzak voor het puin
  • een gieter
  • 40 liter tuinaarde

Wat moet je doen?

Breng je tuintegels zélf naar één van deze tuincentra en kies gratis planten uit:

  • Lemmens Hoveniers in Munstergeleen
  • Welkoop in Einighausen
  • Intratuin in Geleen

 

Wanneer kun je terecht bij deze tuincentra?

  • Zaterdag 6 april 2024
  • Zaterdag 13 april 2024
  • Zaterdag 20 april 2024

Wil jij dat onze gemeente dit jaar het tegelwippen wint in Limburg? Meld je tegels dan bij Meedoen - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl)

Dit zijn de spelregels:

 - elke gewipte tegel van 30 cm bij 30 cm is 2 euro waard;
- tegels met andere maten mogen ook! Ze worden berekend per grootte van de steen of tegel;
- maximaal 40 euro per adres, niet méér;  
- je kunt de bonnen ruilen voor planten of potgrond.

Tegeltaxi

Heb jij geen tijd om deel te nemen maar moet je echt van die tegels en klinkers af? Bestel dan hier de tegeltaxi. Vul het formulier in, zet de tegels, klinkers of grind aan de straat op één van de aangegeven dagen en wij komen deze gratis ophalen. (Let op! Je krijgt geen gratis tuinplanten voor je tegels als je ze laat ophalen).