Lever je tuintegels in voor gratis planten

Als we tegels en klinkers in onze tuinen vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland koeler op warme dagen én veel mooier! In een tuin met tegels of klinkers blijft de hitte langer hangen. En bij zware regenbuien kan het regenwater niet snel wegstromen.

Wip ook tegels of klinkers in jouw tuin. Zelfs een klein perk, met een plant die de bodem bedekt helpt mee. Dan heb je nog steeds geen onderhoud in je tuin maar je hebt wél tegels gewipt. Wij bieden hulpmiddelen, subsidies en leuke acties aan om jou aan het ‘wippen’ te krijgen!

Jouw tegels voor gratis planten

Lever je tegels en klinkers in voor gratis tuinplanten. Mooier kan toch niet? Doe mee en geef vóór 31 oktober je gewipte tegels op! Je kunt zelfs een tegel-wip-pakket, een aanhangwagen of een elektrische bakfiets bij ons lenen. 

Wat zit er in een Tegel-wip-pakket?

We willen je graag helpen met ‘wippen’. Daarom kun je bij ons gratis een Tegel-wip-pakket lenen. Met een breekijzer, een steekschop en een bezem. Er zitten ook een paar cadeautjes in, voor jou als Tegelwipper:

  • een afvalzak voor het puin
  • een gieter
  • 40 liter tuinaarde

Wat moet je doen?

Heb je je als inwoner van Sittard-Geleen aangemeld op Meedoen - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl)? Maak een foto van jouw deelname op je beeldscherm óf print een afdrukje van jouw deelname en breng je tuintegels zélf naar één van deze tuincentra:

  • Lemmens Hoveniers in Munstergeleen
  • Welkoop in Einighausen
  • Intratuin in Geleen