Nieuwe spoorbrug tussen bedrijvenstad Fortuna en Sanderbout volledig open

Onlangs was het dan zo ver: de grote betonblokken die de toerit naar de nieuwe brug nog versperden, mochten weg. Nadat de brug eerder al opengesteld was voor voetgangers en fietsers, kunnen nu ook auto’s er weer gebruik van maken. Daarmee komt een einde aan een jarenlange afsluiting.

Dat is goed nieuws, vooral voor de inwoners van de Sittardse wijk Sanderbout. Zij kunnen nu weer makkelijk en snel naar de winkels en bedrijven aan de andere kant van het spoor. 

Voor de realisatie van de nieuwe brug werkten ProRail en gemeente Sittard-Geleen samen met aannemer BAM. Op de dag dat de blokken weggehaald werden, trokken vertegenwoordigers van deze partijen de buurt in om mensen persoonlijk het nieuws te brengen. Daarbij deelden zij tassen uit, als knipoog naar de belofte dat de brug op tijd open zou zijn voor de kerstinkopen. 
 Nieuwe spoorrbrug 2 - partners
Nog één laatste foto voordat de blokken werden weggehaald. Van links naar rechts: 
Projectleider Raimond Reijnders (BAM Infra Nederland), regiodirecteur Dimitri Kruik (ProRail), wethouder Leon Geilen (Gemeente Sittard-Geleen), directeur Alfred Siemes (BAM Infra Nederland), projectmanager Melany Hollenga (ProRail) en projectmanager Bert Pex (Gemeente Sittard-Geleen).

Nieuwe srpoorbrug 3 - uitreiking tas
Bewoners zijn blij met het nieuws dat de brug weer open is.