Ondernemers Westelijke Mijnstreek weer in de race voor Brilliant Business Awards

Op de Dag van de Ondernemer, vrijdag 17 november, lanceren de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen de nominatieronde van de vijfde editie van de Brilliant Business Awards.

Vanaf vandaag kunnen ondernemers uit de Westelijke Mijnstreek zichzelf of een andere ondernemer nomineren voor een award in de categorieën: Parel, Robijn en Diamant. Deze ondernemersprijzen worden op 10 april 2024 uitgereikt op een nog bekend te maken locatie in Sittard-Geleen. 

Schitterend ondernemerschap

De uitreiking van de Brilliant Business Awards zijn een initiatief van de gemeente Beek, Stein en Sittard-Geleen. “Met de Brilliant Business Awards eren en waarderen wij het indrukwekkende ondernemerschap in onze regio”, vertelt Yvonne Salvino, wethouder Economie in de gemeente Sittard-Geleen. “Ondernemers en bedrijfsleven zorgen voor welvaart, werkgelegenheid en leefbaarheid.” Burgemeester Christine van Basten-Boddin, portefeuillehouder Economie in Beek, vult aan: “Het schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek zorgt ervoor dat wij één van de snelst groeiende regio’s van Nederland zijn.” Natascha Wingelaar, wethouder Economie in de gemeente Stein: “En daar mogen we heel trots op zijn. Veel bedrijven lopen voorop in innovatie, duurzaamheid en servicegerichtheid.”

Bedrijven kunnen worden genomineerd in drie categorieën: 

  • Diamant: voor de meest innovatieve onderneming, die met ideeën, producten of bedrijfsconcept, economisch succesvol is en daarmee een visitekaartje voor de regio. 
  • Robijn: voor de beste startende onderneming die in korte tijd een belangrijke speler is geworden met potentie voor de toekomst. 
  • Parel: voor de meest klant- en servicegerichte onderneming in de horeca, detailhandel of publieke dienstverlening.

Brilliantbusiness.nl

Iedereen kan een bedrijf nomineren op https://brilliantbusiness.nl/nomineren/. Op deze website staat ook meer informatie over de categorieën en de spelregels van de Brilliant Business Awards. 

Nomineren kan tot en met 17 januari 2024. Een onafhankelijke vakjury selecteert uit alle genomineerde bedrijven negen finalisten die uiteindelijk op 10 april 2024 gaan strijden om de felbegeerde prijzen. 

Winnaars-Brilliant-Business-Awards-2023
Winnaars Brilliant Business Awards 2023. Helwig Kozijnen, Computd en Soupa Doupa.

 

Dit bericht is verzonden als gezamenlijk persbericht op vrijdag 17 november 2023.