Sint Joepmarkt 2024: dit moet u weten!

Dinsdag 19 maart 2024 vindt de 219e editie van de Sint Joepmarkt plaats. Bent u van plan de Sint Joepmarkt te bezoeken? Lees hier alle handige informatie over deze jaarmarkt.

Wat is de Sint Joepmarkt?

De Sint Joepmarkt is de grootste en oudste jaarmarkt van Nederland. Een écht begrip in Limburg en daarbuiten. Een markt met ruim driehonderd verschillende marktkramen verspreid over vijf kilometer dwars door de historische binnenstad van Sittard. Deze jaarmarkt staat al meer dan 200 jaar bekend om haar enthousiaste standwerkers. Op de Sint Joepmarkt kunt u terecht voor allerlei producten, kleding en heerlijk eten en drinken.

Begin- en eindtijd

De Sint Joepmarkt begint om 8.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Parkeren

Komt u met de auto? Houd dan rekening met drukte op de weg. Op verschillende plekken rondom de markt liggen parkeergarages en -terreinen. Bij het stadskantoor in Sittard zijn ook tijdelijk extra gehandicaptenparkeerplaatsen te vinden. Bekijk de plattegrond van de Sint Joepmarkt voor alle parkeergarages en -terreinen.

Plattegrond Sint Joep 2024

Klik op de afbeelding voor een groter formaat

 

Fietsenstalling

Komt u met de fiets? Op verschillende plekken in en rondom de binnenstad zijn fietsenstallingen te vinden. Aan het Hub Dassenplein en bij Ligne is een bewaakte fietsenstalling te vinden. Aan de Paardenstraat en bij het treinstation in Sittard ligt een onbewaakte fietsenstalling. Plaats uw fiets alleen op deze plekken. Bekijk de plattegrond van de Sint Joepmarkt voor alle fietsenstallingen.

Koning van de Sint Joepmarkt

Ieder jaar verkiest de jury een standwerker tot ‘koning van de Sint Joep’. Een van de mooiste prijzen die je als standwerker kunt winnen. Vorig jaar was deze prijs voor Paul Brugmans, bekend van de knoflookpers. “De manier van verkopen van Paul was onderscheidend. Bij zijn kraam was het de hele dag druk en zijn knoflookpers werd veel verkocht. Dat komt omdat het hele plaatje klopte: een vriendelijke, deskundige verkoper; een nette, verzorgde kraam; een aansprekend product en ook nog aandacht voor aftersales”, aldus wethouder Leon Geilen die de prijs uitreikte. Dinsdag 19 maart wordt de nieuwe koning van de Sint Joep 2024 uitgeroepen.

Dit jaar bestaat de jury uit Leon Geilen (wethouder), Evelyn Bethume en Louise Wesslius (CVAH), Gaby Heine (onderneemster en raadslid bij gemeente Maastricht), Elona Kuijs (juridisch medewerker gemeente Sittard-Geleen) en Nelly van de Polder (voormalig standwerkster).

Foto van de Koning van Sint Joep gemaakt door Paul Brugmans

Winnaar Paul Brugmans 

NK tegelwippen

Dit jaar zijn wij als gemeente ook weer aanwezig met de NK Tegelwippen stand. Bij stand 520 (Parklaan nabij Hilton Hotel) vertellen onze collega’s u graag alles over het NK Tegelwippen. Het doel? Zoveel mogelijk tegels in tuinen verruilen voor groen. Zo maken we onze gemeente klimaatbestendig.

Sint Joep postzegel

De Vereniging Sittards Verleden komt dit jaar voor de 15e keer met een Sint Joep postzegel. Op de zegel staat dit jaar een afbeelding van de Ophovenermolen. De postzegels zijn vanaf 9.00 uur te koop op de vaste plek in het Mariapark en – voor zover nog beschikbaar – vanaf 20 maart bij drogisterij Oukouk in Munstergeleen.

Postzegel Sint Joep