Sittard-Geleen leeft mee met Marokko

De zware aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië hebben helaas naast materiële schade ook veel slachtoffers veroorzaakt. Gitzwarte dagen voor heel veel mensen in de getroffen gebieden. De gevolgen van de aardbeving in Marokko raakt zeker ook de Marokkaanse gemeenschap in Sittard-Geleen die met ongeveer 3000 inwoners groot van omvang is.

Burgemeester Hans Verheijen heeft namens het gemeentebestuur gisteren zijn steun betuigt aan Bouchaib Saadane, voorzitter van de Al Mohsinin Moskee in Sittard. Bouchaib wordt door velen gezien als de ‘vader’ van de Marokkaanse gemeenschap in onze gemeente. Burgemeester Verheijen: ‘’Onze gedachten en oprecht medeleven gaan uit naar de vele slachtoffers en nabestaanden van deze zware aardbeving. En ook naar al onze inwoners die familie of vrienden hebben in het getroffen gebied. Om ons medeleven te tonen, hangt de Marokkaanse vlag bij het Stadhuis in Sittard en de Stadswinkel in Geleen halfstok.’’
 
Zowel in Marokko als in Libië is veel geld nodig voor de wederopbouw van de getroffen gebieden. Op de website van onder andere het Rode Kruis leest u hoe u de mensen in Marokko en Libië financieel kunt steunen. 

Burgemeester Verheijen betuigt zijn steun aan Bouchaib Saadane

Burgemeester Verheijen betuigt zijn steun aan Bouchaib Saadane, voorzitter van de Al Mohsinin Moskee in Sittard.