SportContrainer vanaf 6 december in Geleen-Zuid

Met de wijkontwikkeling Luuj make Gelaen Zuid werken we in Geleen-Zuid aan een gezonde en veilige wijk. Dat doen we onder andere door sport en beweging voor iedereen leuk en toegankelijk te houden. Dat kan al heel eenvoudig, door samen buiten te sporten.

Om dat nóg leuker en makkelijker te maken, plaatsen we van 6 december tot 1 februari volgend jaar een SportContrainer in de wijk. Deze komt achter de Van Arskerk.

Afbeelding sportcontainer-Geleen-Zuid

De SportContrainer is een grote container vol met spullen om te bewegen en te trainen. Buurtbewoners kunnen er ieder moment van de dag lekker sporten, samen of alleen. Dat is niet alleen leuk, maar ook gezond. Het gebruik is gratis. De SportContrainer blijft twee maanden staan. Daarna verplaatsen we deze naar een andere wijk. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen in onze gemeente deze gebruiken en fijn (samen) sporten, dichtbij huis. En werken we met elkaar aan een gezonde en actieve leefstijl en een veerkrachtige stad.

Inspiratie nodig?

Voor wie wat hulp kan gebruiken om met de SportContrainer aan de slag te gaan, zijn er handige video’s met oefeningen voor beginners en gevorderden. Kijk voor meer informatie op www.metsittardgeleen.nl/sportcontrainer. De video's zijn ook gemakkelijk te bekijken via een QR-code bij de SportContrainer. Via deze website en QR-code is ook een vragenlijst te vinden. Hierin stellen we een paar vragen over sport en bewegen en over de SportContrainer. De antwoorden helpen ons een beter beeld te krijgen van de behoeften en wensen die er leven op het gebied van sport en bewegen in onze gemeente.