Sporten en bewegen makkelijk en dicht bij huis

We vinden het belangrijk om inwoners van Sittard-Geleen te helpen bij een gezonde en actieve leefstijl. Want zo werken we aan een veerkrachtige stad. Andries Houtakkers (wethouder Sport) vertelt:

“We willen sporten en bewegen nog aantrekkelijker en leuker maken. Dat doen we onder meer door sport en beweging voor iedereen toegankelijk te houden. Dat betekent dat iedereen het kan doen. Dat kan heel eenvoudig, door lekker in de buitenlucht te sporten.” 

Sporten dicht bij huis  

Naast beweegroutes en vele sportlocaties in de stad wordt nu een nieuwe, tijdelijke sportmogelijkheid toegevoegd. “In de wijk Sittard-West wordt een SportContrainer geplaatst. Dit is een container vol met spullen om te sporten. Hiermee bieden wij de mensen in deze wijk veel mogelijkheden om te bewegen en te trainen. Maak er gebruik van, want het is gratis”, geeft Andries Houtakkers aan. Het fijne is dat de container vaker van locatie wisselt. “We willen dat zoveel mogelijk mensen de SportContrainer kunnen gebruiken. Daarom verplaatsen we hem iedere twee maanden naar een andere wijk. Zo zorgen we dat alle inwoners ééns in de zoveel tijd een goede mogelijkheid hebben om te sporten dicht bij huis.” 

“Met de SportContrainer creëren we een mooie sportmogelijkheid voor onze inwoner dichtbij huis”

QR-code 

“We maken het sporten met de spullen uit de SportContrainer zowel leuk als zinvol. Er hangen binnenkort namelijk QR-codes op die u kunt scannen zodat u instructiefilmpjes kunt bekijken”, laat wethouder Houtakkers weten. “Daarnaast vragen we de mensen die de SportContrainer gebruiken, door middel van het invullen van een paar vragen, wat zij vinden van deze nieuwe sportmogelijkheid. Het invullen van deze vragenlijst is belangrijk, want zo kunnen we een beter beeld krijgen van de behoeften en wensen die er leven op het gebied van sport en bewegen in Sittard-Geleen.” 

Locatie

De SportContrainer staat van 19 oktober tot 1 december op het grasveld naast de parkeerplaats van VV Sittard (Bradleystraat). Komt u een kijkje nemen?


Andries Houtakkers
wethouder.andrieshoutakkers@sittard-geleen.nl 

Andries-Houtakkers

 


Quote:
< >