Sven Kramer Academy op Glanerbrook

Voormalig topschaatser Sven Kramer heeft zijn naam verbonden aan Geleen. Afgelopen zaterdag gaf burgemeester Verheijen op de ijsbaan van Sportpark Glanerbrook het officiële startschot voor de vijfde Sven Kramer Academy (SKA) in Nederland.

Toen Sven Kramer een paar jaar geleden stopte met schaatsen, had hij een grote wens: alle kinderen in Nederland met het schaatsen in aanraking laten komen. Daarom richtte hij de Sven Kramer Academy (SKA) op. Inmiddels is de SKA actief in Heerenveen, Enschede, Tilburg, Groningen en nu dus ook in Geleen.  

Limburgse Schaatsvrienden 

De SKA werkt in Geleen samen met de Limburgse Schaatsvrienden. Gemeente Sittard-Geleen stelt de ijsbaan van Sportpark Glanerbrook tegen gereduceerd tarief ter beschikking. De lessen voor de Sven Kramer Academy worden gegeven op zaterdagochtend en woensdagmiddag. Meer informatie vindt u op de website van de Limburgse Schaatsvrienden.

Schaatsen op zon 

De buitenijsbaan van Glanerbrook krijgt in 2025 een overkapping met zonnepanelen. Daarmee wordt het langebaanschaatsen minder afhankelijk van de weersomstandigheden. En zijn er meer kansen om deze sport, ook Euregionaal, voor het voetlicht te brengen. Schaatsen op zon: het kan straks bij Sportpark Glanerbrook in Geleen. 

Meer informatie over Sportpark Glanerbrook vindt u op www.metsittardgeleen.nl/glanerbrook.