Telling dak- en thuisloze mensen

Als gemeente willen we de best mogelijke hulp bieden aan onze inwoners. Onder andere op het gebied van dak- en thuisloosheid. Om goed beleid te kunnen maken om dak- en thuisloosheid te voorkomen en op te lossen, is het belangrijk om zicht te krijgen op het werkelijke aantal (dreigend) dak- en thuisloze mensen in onze regio. Maar ook op hun leefsituaties en profielkenmerken. Hoe meer we weten, hoe beter ons beleid aansluit op wat mensen nodig hebben.

Telling

Op dit moment zijn er geen cijfers voor de Westelijke Mijnstreek (gemeente Beek, Stein en Sittard-Geleen) bekend. Daarom is op 9 april 2024 een uitgebreide telling: de ETHOS-telling. Met zo veel mogelijke formele en informele organisaties gaan we (dreigend) dak- en thuisloosheid in kaart brengen. Het succes van de telling hangt af van de samenwerking met zoveel mogelijk lokale organisaties. Iedereen heeft een stukje van de puzzel in handen.

Startbijeenkomst op 1 februari

Bent u manager, bestuurder of vertegenwoordiger van een organisatie die direct of indirect met dak en thuisloze mensen te maken heeft? Kom dan naar de startbijeenkomst op 1 februari in Odasingel 90 in Sittard van 13:00-16:00 uur. We vertellen u dan graag meer over de teldag en de tijd die het vraagt (10-15 minuten). Meld u hier aan voor de startbijeenkomst.

Contact

Stuur bij vragen een e-mail naar ethos@sittard-geleen.nl

Samen tegen dakloosheid, iedereen een thuis!