Theatervoorstelling Sterrelicht: over eenzaamheid én verbondenheid

Op zondag 26 mei om 15.00 uur organiseert de Coalitie Samen Sterk tegen Eenzaamheid Sittard-Geleen de gratis theatervoorstelling ‘Sterrelicht’. Deze vindt plaats in het Toon Hermans Theater in Sittard.

De Senioren toneelclub van KBO Heerlen-Stad en twee jonge acteurs nemen u mee in een verhaal over hoop, gezelligheid en verbondenheid. Elkaar ontmoeten in warme buurten. Maar ook over eenzaamheid. Aansluitend is er een ontmoetingsmarkt waar u kunt napraten over de voorstelling. Sterrelicht is een indrukwekkende theatervoorstelling met een vleugje muziek en een flinke portie humor.

Sterrelicht

De voorstelling biedt een kijkje in het leven van mensen die verbonden zijn aan een verpleeghuis: een verpleger, activiteitenbegeleider, bewoner, vrijwilliger en vaste bezoeker Rosa. Ieder met een eigen karakter, levensloop en problemen. Daarnaast zijn er buurtgenoten; jong, oud, arm en rijk. Zij voelen zich vaak eenzaam binnen hun vier muren. Gelukkig is Sterre er, de kleindochter van Rosa. Zij wil de mensen in de buurt dichter bij elkaar brengen en zo zorgen voor minder eenzaamheid. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren. En ook nog een onverwachte wending…

Ontmoetingsmarkt

Aansluitend aan de voorstelling is er van 16:00 tot 18:00 uur een ontmoetingsmarkt. Hier kunt u onder het genot van een drankje en een stukje appeltaart elkaar ontmoeten en napraten over Sterrelicht. Ook zijn er een aantal organisaties die informatie, hulp en ondersteuning bieden rondom eenzaamheid.

Praktische informatie

De voorstelling en ontmoetingsmarkt zijn op zondag 26 mei 2024 van 15.00 tot 18.00 uur in het Toon Hermans Theater (Mgr. Claessensstraat 2 in Sittard).

Kaarten reserveren

De voorstelling is gratis. U moet wel vooraf uw kaart(en) reserveren. Zo weet u zeker dat u een plaats heeft. Hoe reserveert u uw kaart(en)?

  • Online via www.plt.nl.
  • Telefonisch via 045 571 66 07 (tijdens openingstijden).

Productie

Sterrelicht is een creatie van auteur Luc Stevens (Luc Stevens Producties). De begeleidende muziek bij Sterrelicht werd ontworpen door Stef Vanderbeken. Het theaterstuk wordt ondersteund door het Interreg V-A Euregio Maas-Rijn programma. De coalitie Samen Sterk tegen Eenzaamheid Sittard-Geleen maakt de voorstelling in Sittard mede mogelijk.

Contact

Stuur bij vragen of voor meer informatie een e-mail naar kassa@plt.nl