Tijdelijk Noodfonds Energie

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf 22 januari tot en met 31 maart 2024 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

⚠️  UPDATE 26 MAART 2024:
Het Tijdelijk Noodfonds Energie is gesloten. Het is niet meer mogelijk een nieuwe aanvraag in te dienen.

Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening gedurende de zes maanden na hun aanvraag. De uitbetaling gaat via de energieleverancier.

Hoe kan ik het Noodfonds aanvragen?

U kunt het Noodfonds aanvragen op de website www.noodfondsenergie.nl. Het is ook mogelijk om de aanvraag met een telefoon te doen. Download hiervoor de app van het Noodfonds Energie via de Google Play Store of Apple Store. Ook familieleden, vrienden of hulpverleners kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen.

Wanneer kan ik het Noodfonds aanvragen?

U kunt het Tijdelijk Noodfonds Energie aanvragen vanaf 22 januari 2024 tot en met 31 maart 2024. Iedere aanvraag start met de situatie check. Dit is een rekenhulp waarmee u in een paar minuten kunt checken of u in uw situatie kans maakt op steun.

Start met de situatie check

 

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is géén regeling van uw gemeente, maar een onafhankelijke privaatrechtelijke stichting. Budget Energie, Eneco, ENGIE, Essent, Greenchoice, Innova, Pure Energie, Vattenfall en Vrij op Naam hebben geld gegeven aan het fonds. Ook de Rijksoverheid steunt het Noodfonds met een subsidie.

Flyer Tijdelijk Noodfonds Energie Digitale versie-1