Toekomstbestendig ondernemen met Ambitieus MKB046

Naast de uitreiking van de Brilliant Business Awards, met twee Sittard-Geleense winnaars, stond 10 april ook in het teken van de lancering van Ambitieus MKB046. Een programma gericht op de groei van het mkb in de Westelijke Mijnstreek (Beek, Stein en Sittard-Geleen). Waarbij de vraag en behoefte van de ambitieuze mkb-ondernemer samenkomen.

Ambitieus MKB046 is een samenwerking tussen de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen, Rabobank, LIOF, BSG en Stadslabs Sittard-Geleen. In het programma staan ontmoeting, kennis en ervaringen delen en samenwerking centraal met als doel ondernemers te helpen bij de uitdagingen van morgen. Op 10 april is samen met onder andere ondernemers, ondernemersorganisaties en voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof het belang van mkb-ondernemers onderstreept aan de hand van een officieel tekenmoment.  

Tekenmoment-lancering-Ambitieus-MKB046

MKB Green Deal

Sinds 2023 hebben meer dan 70 ondernemers gebruik gemaakt van het ondersteuningsprogramma voor ondernemers genaamd MKB Green Deal. Hiermee hebben ondernemers stappen gezet op het gebied van verduurzaming, circulair ondernemen, digitaliseren en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Dit programma is nu onderdeel geworden van Ambitieus MKB046. 

Over Ambitieus MKB046

Ambitieus-MKB046-LogoAmbitieus MKB046 biedt ondernemers in de Westelijke Mijnstreek een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden en voordelen gericht op de groei en het toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Het programma heeft vijf hoofdthema’s: 

  • Businessmodel 
  • Circulariteit
  • Digitalisering
  • Verduurzaming
  • Personeel 

Mkb’ers krijgen toegang tot een uitgebreid kennisplatform, gerichte ondersteuning, exclusieve programma’s en subsidiemogelijkheden. Hiernaast is elkaar ontmoeten en van elkaar leren erg belangrijk om te kunnen groeien. Ambitieus MKB046 geeft daarom ook toegang tot deelname aan netwerkevents en een netwerk van kennispartners. Deelname aan het programma is het eerste jaar kosteloos. 

Wilt u meer weten over Ambitieus MKB046? Of hoe u kunt deelnemen? Ga naar www.ambitieusmkb046.nl