Uitreiking monumentenschildjes

Een tijdje geleden plaatsen we een nieuwsbericht over het aanvragen van monumentenschildjes. Meer dan 60 aanvragen kwamen binnen naar aanleiding van dit bericht. Op vrijdag 22 maart werden zelfs een aantal schildjes persoonlijk overhandigd.

In Sittard-Geleen staan veel monumenten. Ze zijn getuigen van de rijke geschiedenis van onze gemeente. Een geschiedenis om trots op te zijn en om door te vertellen aan toekomstige generaties. Met een monumentenschildje op de gevel, kunnen voorbijgangers in één oogopslag zien dat een pand bijzonder is.

Zes schildjes voor Strensstraat in Geleen

Er waren maar liefst zes aanvragen voor een monumentenschildje in de Strensstraat in Geleen. Dit is een van de weinige straten in onze gemeente waar meerdere aanvragen zijn gedaan. Daarom besloten we om hier een bijzonder moment van te maken! Een aantal pandeigenaren kregen het schildjes persoonlijk overhandigd van wethouder Andries Houtakkers.

Monumentenschildje uitreiking door wethouder Houtakkers

In de gemeente

Naar aanleiding van het nieuwsbericht zijn er ruim 60 schildjes aangevraagd. Maar natuurlijk waren er al diverse panden met een schildje. Ook blijven de aanvragen voor de nieuwe uitgifteronde in het najaar binnenkomen. Dat laat zien dat ook inwoners het belangrijk vinden om de geschiedenis van Sittard-Geleen levend te houden!

#monumentensittardgeleen.

Heeft u een momentenschildje aangevraagd en ontvangen? Geef het dan een mooie plek naast de voordeur. Maak vervolgens een foto en plaats die op social media met de hashtag: #monumentensittardgeleen. Zo laten we samen zien dat we trots zijn op de vele monumenten die Sittard-Geleen rijk is!

Foto van het bevestigen van een monumentenschildje