Voetjes actie in Geleen-Zuid

Op dinsdagavond 6 februari vond de jaarlijkse Voetjes actie plaats in Geleen-Zuid. Het buurtpreventieteam, boa’s en wijkagenten gingen door de wijk om te kijken of er bij woningen makkelijk ingebroken kon worden.

Bijvoorbeeld omdat deuren of ramen van woningen of bergingen openstaan of niet afgesloten zijn. In dat geval lieten ze een blauw voetje' achter: een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk. Op de flyer staat de tekst: “Een stap dichter bij een veilige woning". Wat we willen bereiken met deze actie? Inwoners bewust maken van het feit dat er ingebroken kan worden.

Voetjes actie 3

Het resultaat

Buurtpreventieteam Geleen-Zuid en De Kluis: “Opvallend was dat er veel losstaande kliko’s stonden die als opstapje kunnen dienen voor inbrekers. Verder troffen we veel openstaande hekjes/poortjes aan en niet afgesloten auto’s en fietsen. De bewoners zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht en hebben dus een ‘voetje’ gekregen.

Donkere dagen

Het zijn vooral de donkere dagen waarop inbrekers hun slag slaan. Maar ook bijvoorbeeld tijdens carnaval als veel mensen weg van huis zijn. Zorg daarom dat u uw woning altijd goed achterlaat. Dat wil zeggen:

  • Deuren en de poort op slot
  • Ramen dicht
  • Geen objecten (zoals ladders) plaatsen rondom het huis waar inbrekers op kunnen klimmen
  • Laat een lichtje aan om een bewoonde indruk te geven

Samen naar 100% veilig. Doet u ook mee?

Voetjes actie 1 Voetjes actie 2