Week van de Toegankelijkheid 2023

In Sittard-Geleen vinden we het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Met of zonder beperking. Dat noemen we een inclusieve samenleving. In de landelijke Week van de Toegankelijkheid (2 tot en met 7 oktober) staan we hier extra bij stil.

Lokale voorbeelden

Op de website over de Week van de Toegankelijkheid staat veel informatie over landelijke activiteiten en initiatieven. Maar ook in onze gemeente werken we samen met ervaringsdeskundigen op het gebied van inclusie en toegankelijkheid. Hun kennis en ervaring is belangrijk en voegt veel toe aan onze samenleving. Onder andere in de Meeleesgroep, de Commissie Sittard-Geleen Inclusief en de Werkgroep Integrale Toegankelijkheid. 

In onderstaand filmpje ziet u hoe we in Sittard-Geleen omgaan met inclusie en toegankelijkheid.

Toegankelijkheid loont

1 op de 5 Nederlanders heeft een beperking. Het spreekt voor zich dat zij blij zijn met goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid. Zo kunnen ze immers volwaardig meedoen aan de samenleving. Maar toegankelijkheid heeft voor veel meer mensen voordelen. Een toegankelijk festival trekt meer bezoekers. Een toegankelijke winkel heeft een grotere klantenkring. Met een toegankelijke website bereik je meer mensen. In een toegankelijke school groeien kinderen met en zonder beperking met elkaar op. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven. Tijdens de landelijke Week van de Toegankelijkheid 2023 staat  centraal dat toegankelijkheid voor iedereen voordelen heeft: toegankelijkheid loont.

Lokale-inclusie-week-van-de-toegankelijkheid

Meer informatie

Wilt u meer informatie over (de week van de) toegankelijkheid? Neem dan eens een kijkje op: