Windenergie van zee naar land

Hoe kunnen we windenergie vanaf de zee aan land brengen? Hoe kunnen we het aansluiten op het hoogspanningsnet of waterstofnetwerk? En wat zijn de mogelijke effecten van de aanlandroutes en -locaties? Dat onderzoekt de rijksoverheid met het programma ‘Verbindingen Aanlanding Wind Op Zee’ (VAWOZ).

Ook onze regio is onderdeel van het onderzoek. Het afgelopen jaar heeft het Programma VAWOZ samen met regionale belanghebbenden kansrijke routes en aansluitlocaties in kaart gebracht. De resultaten hiervan zijn opgenomen in de zogenaamde ‘concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau’ (concept-NRD).

Tot en met 4 april mag iedereen reageren

Het onderzoeksplan, de concept-NRD, ligt van 23 februari tot en met 4 april 2024 ter inzage. Tijdens deze periode kan iedereen een officiële reactie indienen op het plan. Dit kan zowel fysiek als online. Uw reactie kan helpen het onderzoeksplan te verbeteren. Reageert u? Dan krijgt u antwoord op uw reactie via een Nota van Antwoord.

U bent welkom bij de informatiebijeenkomst op 13 maart

Heeft u vragen, suggesties of zorgen? Of wilt u gewoon meer weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst in het Van der Valk Hotel Urmond op 13 maart van 19.00 tot 21.00 uur. Het adres is Mauritslaan 65 in Urmond. Aanmelden is niet nodig, loop gerust binnen. Medewerkers van het Programma VAWOZ gaan graag met u in gesprek. Ook kunt u tijdens de bijeenkomst meteen reageren op het onderzoeksplan.

Of volg het online webinar

Ten slotte organiseert Programma VAWOZ op dinsdag 19 maart ook een online webinar van 19.30 tot 21:00 uur. Tijdens dit webinar krijgt u meer uitleg over het programma. Ook hoort u wat eventuele aanlanding van windenergie concreet voor u kan betekenen. Meld u aan via deze link.

Meer weten?

Meer informatie over het programma vindt u hier.