Wmo Adviescentrum laat wensen in vervulling gaan!

In oktober bestond het Wmo Adviescentrum 10 jaar! Om dat te vieren stond oktober in het teken van feestvieren, samen met inwoners. In deze maand mochten bezoekers van het Adviescentrum een wens doen voor een inwoner van de gemeente Sittard-Geleen. Er werden prachtige wensen ingevuld. Vooral ook het verhaal achter iedere wens: verdrietig, mooi, grappig, van enkele woorden tot een heel verhaal.

Vlaai bij voor Het Andere Wonen De Baandert

Een van de wensen die we in vervulling lieten gaan, was die van Lida Scherer. Lida zat begin oktober in de wachtkamer van het Wmo Adviescentrum. Ze had zelf geen gemakkelijke weken achter de rug door het overlijden van haar man en het breken van haar schouder. “Een van de medewerkers van het Wmo Adviescentrum wees mij op de kaartenactie ‘wensen in vervulling’. Ik moest meteen denken aan de zorglocatie waar ik vrijwilligerswerk doe: Het Andere Wonen De Baandert, heet het. Er wonen veel mensen die dementie hebben. Deze mensen houden wel van een verrassing. Ook ben ik zelf afgelopen weken erg goed geholpen door Anouk van Mulekom en Pim Meens, de zorgcoördinatoren op de locatie. Ik heb toen als wens opgeschreven dat ik graag vlaai wil laten bezorgen voor de bewoners en Anouk en Pim. Op 6 december kreeg ik een telefoontje dat er drie vlaaien waren bezorgd. Iedereen vond het fantastisch en hartstikke leuk.” 

Meer wensen in vervulling

Er zijn ook nog andere wensen in vervulling gegaan. Zo is er een bloemetje en bonbons gebracht naar een betrokken mantelzorger, die blij verrast was. Er is een bioscoopbon bezorgd aan twee broers, namens hun moeder, zodat ze weer samen eens iets leuks konden doen. En er is een cadeaubon gebracht naar een gezin dat het zwaar heeft, zodat zij samen een leuke activiteit kunnen doen. Ook zijn er nog een aantal boeketjes bloemen bezorgd.

Het verhaal van de inwoner

Door deze kaartenactie krijgen allerlei unieke verhalen extra aandacht. Maar bij het Wmo Adviescentrum draait het uiteindelijk altijd juist om dat verhaal van de inwoner. December is de maand van het geven. Geven van liefde en aandacht, maar ook geven van cadeautjes. We zijn trots dat we juist in deze maand een paar inwoners van onze gemeente blij hebben mogen maken.