Gemeente Sittard-Geleen sluit partnerovereenkomst met MKB-Limburg

Onze gemeente is een partnerovereenkomst aangegaan met MKB-Limburg. Deze overeenkomst ondersteunt de missie: een toekomstbestendig mkb, een sterke ondernemersinfrastructuur én een goede samenwerking tussen ondernemers.

Het mkb is belangrijk voor de landelijke, regionale én lokale economie. Landelijk zijn zij goed voor 60% van de Nederlandse inkomsten en 70% van de banen. Veel mkb-ondernemers staan voor grote uitdagingen. Zoals het verduurzamen en digitaliseren van hun onderneming. In Sittard-Geleen is dit niet anders.

Om mkb-ondernemers in Sittard-Geleen te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van hun onderneming, is de partnerovereenkomst met MKB-Limburg ondertekend.

Wat heeft u als ondernemer hieraan?

MKB-Limburg heeft kennis en kunde in huis om ondernemers te helpen bij de uitdagingen van vandaag én morgen. In de partnerovereenkomst tussen MKB-Limburg en de gemeente Sittard-Geleen staan een aantal afspraken waar ondernemers van kunnen profiteren. Denk hierbij aan toegang tot netwerkevents en kennissessies. Hiernaast gaat MKB-Limburg meehelpen bij de MKB Green Deal. Ook zijn zij een stevige partner in de lobby naar het Rijk voor meer ondersteuning voor het mkb. Alles bij elkaar helpt mee bij het verbinden van ondernemers met elkaar, de gemeente en andere ondernemersorganisaties. Binnenkort volgt meer informatie over hoe u als ondernemer hier gebruik van kunt maken.