Verkeert uw onderneming tijdelijk in zwaar weer?

Wacht dan niet, maar schakel hulp in via ons Ondernemerscontact! Zij kunnen u vertellen welke mogelijkheden er voor u zijn. Zoals schuldhulpverlening of bijstand.

Schuldhulpverlening

Als gemeente helpen we ondernemers die als natuurlijk persoon zelf aansprakelijk zijn voor hun schulden. Vaak gaat het dan om eenmanszaken, zzp’ers of vof’s. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben wij twee gespecialiseerde bureaus gecontracteerd. U kunt zelf een keuze maken tussen één van deze bureaus. Deze schuldhulpverlening is gratis voor u als ondernemer. Ons ondernemerscontact kan u hier meer over meer vertellen.  

Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (BBZ)

Er is ook een bijstandsregeling voor ondernemers, de Bbz. Deze regeling is bedoeld voor ondernemers die geen minimuminkomen kunnen verdienen. Het is soms mogelijk om tijdelijk een uitkering te krijgen en/of een krediet. Vul de vragenlijst in op www.krijgikbbz.nl om te zien of u hiervoor in aanmerking komt. (Let op: deze vragenlijst is géén aanvraagformulier, maar puur een controle voor uzelf).

Komt u volgens de Bbz-check misschien in aanmerking voor een uitkering? Dan kunt u een aanvraag indienen. Neem hiervoor contact op met het Zelfstandigenloket Maastricht en omschrijf uw situatie. Het Zelfstandigenloket Maastricht voert de Bbz-regeling uit namens de onze gemeente. Zij beoordelen of u in aanmerking komt voor gemeentelijke ondersteuning. Of zij kijken of er andere mogelijkheden zijn om u op weg te helpen.

Meer informatie?

Kijk ook eens op