Locatie Watersley (uitbreiding)

Vanaf 1 april 2024 komen er 50 extra opvangplekken voor Oekraïense ontheemden op Watersley Sports & Talentpark in Sittard. De opvangplekken zijn in de voormalige verpleegstersflat. Het gaat om kleine, sober ingerichte woonunits. Lees hier het laatste nieuws en ontwikkelingen.

 

 

Uitbreiding opvangplekken Oekraïense ontheemden

Vanaf 1 april komen er in Sittard-Geleen 50 extra opvangplekken beschikbaar voor Oekraïense ontheemden. Dit doen we met een reden. De situatie in Oekraïne is en blijft onvoorspelbaar. Het aantal vluchtelingen blijft toenemen. Het Rijk heeft Veiligheidsregio’s daarom opgeroepen om extra opvangplekken te realiseren. Wij vinden het belangrijk hieraan bij te dragen.

Tijdelijke uitbreiding

De extra opvangplekken komen op Watersley Sports & Talentpark. Deze uitbreiding is tijdelijk, voor zolang de beschermingsregeling voor Oekraïense ontheemden geldt. De Richtlijn Tijdelijke Bescherming (RTB) loopt in ieder geval tot 5 maart 2025. Het is mogelijk dat deze wordt verlengd met een jaar.

Zelfstandige woonunits

De oude verpleegstersflat op Watersley beschikt over kleine, sober ingerichte woonunits. Deze zijn vanaf 1 april beschikbaar voor Oekraïense ontheemden, die via doorstroomlocaties naar onze gemeente komen. Het gaat dus niet om Oekraïense ontheemden die al in onze gemeente wonen. De Oekraïense bewoners worden op Watersley begeleid door een regieteam van de gemeente. Zij kunnen op Watersley meedoen aan bestaande vrijwilligersactiviteiten. Denk hierbij aan een werken in het groen, in de bakkerij en de klussendienst.

De uitbreiding van het aantal opvangplekken heeft geen invloed op de plannen voor de herhuisvestingslocaties aan de Kleine Steeg, Heinseweg en Walramstraat in Sittard en Graaf van Loonstraat in Born. Deze vier plekken zijn alleen bedoeld voor de Oekraïense inwoners die uiterlijk sinds 1 februari 2024 in onze gemeente wonen.

Interieur kamer locatie Watersley

 

Vragen en antwoorden over extra opvang op Watersley

Lees hier een aantal vragen en antwoorden over de extra opvangplekken voor Oekraïense ontheemden op Watersley.