Trots op onze monumenten

In Sittard-Geleen staan veel monumenten. Ze zijn getuigen van de rijke geschiedenis van onze gemeente. Een geschiedenis om trots op te zijn en om door te vertellen aan toekomstige generaties. Als eigenaar van een gemeentelijk monument kunt u hieraan meewerken door een gratis monumentenschildje bij ons aan te vragen.

Monumentenschildje Gemeentelijk ErfgoedGratis monumentenschildje

Met een monumentenschildje op uw gevel, kunnen voorbijgangers in één oogopslag zien dat uw pand bijzonder is. Zo zorgt u er mede voor dat het erfgoed in onze gemeente niet verloren gaat. Een monumentenschildje is gratis verkrijgbaar, inclusief bevestigingsmateriaal. U hoeft alleen maar een e-mail te sturen naar monumenten@sittard-geleen.nl. Vermeld als onderwerp van de e-mail ‘aanvraag monumentenschildje’. Vermeld in de email ook uw naam en adres. Heeft u al een monumentenschildje op uw pand en is dat aan vervanging toe? Ook dan kunt u gratis een nieuw schildje aanvragen! Let op: de eerste uitgaveronde zit vol. Alle aanvragen die nu nog binnenkomen, nemen we mee in een nieuwe uitgaveronde in het najaar.

Trots op onze monumenten

Hangt er al een monumentenschildje naast uw voordeur? Maak dan een foto en plaats die op social media met de hashtag: #monumentensittardgeleen. Zo laten we samen zien dat we trots zijn op de vele monumenten die Sittard-Geleen rijk is!

Subsidie

Tot slot willen we u nog wijzen op onze subsidieregeling voor gemeentelijke monumenten. Daarmee kunt u een aanvraag doen voor een tegemoetkoming in de kosten voor:

  1. een (bouwkundig) inspectierapport;
  2. werkzaamheden om uw gemeentelijke monument in stand te houden;
  3. het opheffen van verstoringen aan uw gemeentelijk monument.

Ga voor meer informatie naar subsidieregeling voor monumenten en klein erfgoed.