Wereldarmoededag 2023

Vandaag is Wereldarmoededag. Op deze dag wordt overal op de wereld stilgestaan bij mensen die te maken hebben met armoede, honger, geweld en angst. Ook wij laten deze dag niet zomaar voorbij gaan! Want ook in onze gemeente worden inwoners geraakt door de stijgende prijzen en hebben moeite om rond te komen.

Op Wereldarmoede dag willen we méér aandacht vragen voor armoede en laten zien wat er onder andere allemaal mogelijk is in Sittard-Geleen. Hieronder staat een greep uit de hulpmiddelen binnen onze gemeente:

Kleine Beurs Limburg

Gratis spullen, hulp, betaalbare uitjes, kinderen die willen sporten of muziek willen leren spelen. Het kost allemaal veel geld, maar er is meer mogelijk dan je nu misschien denkt. Kleine Beurs Limburg brengt veel, lokaal aanbod samen.

Meer info

Geef een jas, verwarm een hart

Samen met L1, Stichting Samen voor Maastricht en Limburgse gemeenten organiseren we een warme winteractie. Heeft u een winterjas die u niet meer gebruikt? Maar is deze jas wel nog goed genoeg om de winter mee door te komen? Doneer uw jas dan van 2 tot en met 30 oktober voor de actie ‘Limburg Helpt: Geef een jas, verwarm een hart!’ U kunt de jas(sen) op drie verschillende plekken in onze gemeente inleveren.

Naar inleverlocaties

Podium Babel 

Armoedebestrijding, kansengelijkheid en het verkleinen van de verschillen tussen rijk en arm zijn thema’s die momenteel volop in de belangstelling staan. Wat gebeurt er werkelijk? En wat gebeurt er specifiek in Sittard-Geleen? Daarover gaan Judith Bühler (wethouder Middelen, Participatie en Bestaanszekerheid) en Sabrina Keinemans (lector Sociale Integratie Zuyd Hogeschool) met elkaar en met het publiek in gesprek. Dat gebeurt bij Podium Babel (Odasingel 90) op woensdag 1 november 2023. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. 

Aanmelden

Cursus: ‘Mijn geldzaken? Die regel ik zelf!’

Goed omgaan met geldzaken is heel belangrijk. U wilt het goed doen, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien komt u wel eens in situaties die u lastig vindt. Die komen tijdens de cursus die Partners in Welzijn aanbiedt, aan bod. U leert handiger worden in het omgaan met geld, doordat u bewuster bent van kosten en weet waarop u moet letten bij geldzaken. 

Aanmelden

Maak gebruik van een energiecoach

Energiecoaches komen persoonlijk bij u thuis langs en geven u advies op maat. Tijdens het bezoek neemt de energiecoach een tas met gratis energiebesparende producten mee. Zo bespaart u energie en dus ook geld. Energiecoach Eef stelt zicht voor. “Ik maak bij mij thuis ook gebruik van de tips om energie te besparen. Zo houd ik regelmatig mijn energieverbruik in de gaten. In een paar maanden tijd heb ik 50% gas en 30% elektriciteit bespaard. Ik wil andere inwoners graag laten zien hoe ze net als ik makkelijk energie kunnen besparen.” 

Meer info

Vidar, hulp bij schulden

Bent u bang dat u financiële problemen krijgt of bent u al in de schulden geraakt? Kom dan zo snel mogelijk in actie om erger te voorkomen. Vidar heeft verschillende organisaties opgesomd waar u terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning. 

Meer info