Partners aan het woord

In de rubriek ‘Partners aan het woord’ stellen we organisaties voor waar wij als gemeente veel mee samenwerken.

 • Partners aan het woord: Compound Group

  10 april 2024

  In onze gemeente liggen maar liefst 15 bedrijventerreinen. Deze terreinen hebben een heel verschillend karakter. Van kantorenpark, retail en logistiek tot industriële bedrijventerreinen. Zo verschillend als de bedrijventerreinen zijn, zo vergelijkbaar zijn hun uitdagingen.

 • Partners aan het woord: Streetwise

  25 mei 2023

  Misschien heb je ze al voorbij zien komen in de stad, de stickers met ‘Wil jij hier ondernemen?’. Ze hangen op de ramen van lege panden in onze gemeente. Want het aanzicht van lege winkelpanden, dat is natuurlijk hartstikke zonde. Als je weet welke stickers we bedoelen, komt de naam Streetwise je waarschijnlijk bekend voor.

 • Partners aan het woord: Vidar

  03 maart 2023

  Nederland telt naar schatting maar liefst anderhalf miljoen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe kan het dan dat veel vacatures niet worden gevuld?

 • Partners aan het woord: Ondernemerscontact

  15 december 2022

  In de rubriek ‘Partners aan het woord’ stellen we normaal organisaties voor waar wij als gemeente veel mee samenwerken. En die ondernemers in onze gemeente op welke manier dan ook helpen.

 • Partners aan het woord: Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK)

  22 september 2022

  Manon Berger, senior bedrijfsadviseur bij het IMK, legt uit wat het IMK kan betekenen voor ondernemers in Sittard-Geleen. Manon heeft vanuit het IMK veel gedaan in opdracht van onze gemeente. Zo voerde ze gesprekken vanuit het corona noodfonds. Ook werkt het IMK samen met de gemeente, Streetwise en Centrummanagement aan het stimuleren van innovatief ondernemerschap, de verbetering van het vestigingsklimaat en de aanpak van leegstand in de kernwinkelgebieden van Sittard en Geleen.