Maak kennis met de gemeente

Waarvoor kun je allemaal bij de gemeente terecht? Wat doet de gemeente voor jou? Benieuwd hoe een gemeente werkt? In deze reeks interviews stellen we de gemeente en haar medewerkers aan je voor.

 • Maak kennis met de gemeente: evenementen

  18 juli 2023

  Het Oktoberfeest, Mama’s Pride, Sint Rosa, Groove Garden en ga zo maar door. Stuk voor stuk evenementen waar onze gemeente bekend om staat. Maar moet een evenement altijd zo groot zijn om een evenement te mogen heten? Of is een straatbarbecue met de buren ook al een evenement? En wat is de rol van de gemeente bij evenementen, groot en klein?

 • Maak kennis met de gemeente: meldingen

  18 juli 2023

  Stel je loopt over straat en je ziet een kapotte lantaarnpaal of een losse stoeptegel liggen. Of je merkt dat er de laatste tijd afval wordt gedumpt bij jou in de wijk. Wat doe je dan? Het probleem melden bij de gemeente natuurlijk! Maar weet jij al welke opties je hebt om iets te melden? En vraag je je wel eens af hoe dit proces er bij ons achter de schermen aan toegaat? Lees dan het interview met collega’s Frauke en Edwin!

 • Maak kennis met de gemeente: verhuizingen

  08 juni 2023

  Bij de gemeente verwerken we elk jaar zo’n 8.700 verhuizingen. De collega’s van verhuizen (Burgerzaken) kunnen het proces dromen. Of is het niet zo makkelijk als het lijkt? In deel vier van de serie 'Maak kennis met de gemeente' interviewen we hierover Karin en Esmee* van de afdeling Burgerzaken!

 • Maak kennis met het Team Verkiezingen

  07 augustus 2023

  22 november zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Het organiseren van die verkiezingen is een taak van de gemeente. Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van de Verkiezingen? Hoe lang van tevoren begint het team met de organisatie? Wie is er allemaal bij betrokken? U leest het allemaal in dit interview dat we hielden met het Team Verkiezingen, vlak voor de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen die in maart van dit jaar waren.

 • Maak kennis met het Klant Contact Centrum (KCC)

  23 januari 2023

  Het Klant Contact Centrum (KCC) is hét directe, gemeentelijke aanspreekpunt voor jou als inwoner. Of je nu een vraag wilt stellen, een melding wilt maken of een product wilt aanvragen. Onze KCC-medewerkers staan steeds voor je klaar. Wij geven je graag een kijkje in de keuken van ons KCC.

 • Maak kennis met de dienstverlening van de gemeente

  07 december 2022

  Deel 1: in gesprek met onze coördinator Burgerzaken
  Waarvoor kun je allemaal bij de gemeente terecht? Wat doet de gemeente voor jou? Benieuwd hoe een gemeente werkt? In deze reeks stellen we de gemeente en haar medewerkers aan je voor.