Uw gemeente tijdens de feestdagen

Rondom de feestdagen is onze dienstverlening aangepast. Zo gelden er andere openingstijden en liggen de werkzaamheden even stil. Hieronder vindt u een overzicht van alle aanpassingen. Ook delen we op deze pagina nog andere handige informatie zoals de regels rondom vuurwerk. Lees snel verder!

Openingstijden van onze locaties

Rondom de feestdagen gelden aangepaste openingstijden voor al onze locaties. Op Eerste en Tweede Kerstdag zijn onze kantoren en de Stadswinkel in Geleen gesloten. Woensdag 27 tot en met vrijdag 29 december is de Stadswinkel geopend. Bekijk het overzicht van de aangepaste openingstijden.

Maandag 2 januari zijn we weer geopend zoals u van ons gewend bent.  

Vuurwerk – Waar melden en waarom?

Heeft u overlast van vuurwerk? Maak dan een melding via de Fixi-app of website. Of bel ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 046. Liever anoniem? Maak dan een melding via www.meldmisdaadanoniem.nl

Het is belangrijk om overlast van vuurwerk bij ons te melden

Het is lastig om iets aan vuurwerkoverlast te doen omdat vuurwerk afsteken heel snel gebeurt en snel voorbij is. Hierdoor is het bijna onmogelijk om daders op heterdaad te betrappen en een boete te geven. Toch vragen we u een melding bij ons te maken als u overlast ervaart. Want alleen als we weten waar vuurwerk wordt afgestoken, kunnen we actief handhaven. Dat doen we bijvoorbeeld door vaker op deze plekken aanwezig te zijn.  

Wilt u weten wat dit jaar wel en niet mag?

Neem dan een kijkje op deze pagina.

Afvalbakken dicht vanaf 21 december

Ieder jaar sneuvelen afvalbakken  de gemeente door vuurwerk. Dat levert gevaarlijke situaties en tienduizenden euro’s schade op. Daarom maken we vanaf 21 december de meeste afvalbakken dicht. Dan hangen er éven plastic zakken voor het afval aan de bakken. Op 2 januari maken we de bakken weer open.

Tijdelijke stop wegwerkzaamheden

Rond de feestdagen liggen de werkzaamheden aan de wegen éven stil. Na vrijdag 22 december hebben de aannemers vakantie. Dan werken ze ook niet aan onze wegen. Op maandag 8 januari pakken ze de werkzaamheden weer op.

Geen bladvegen - Aangepaste planning

Van zaterdag 23 december tot maandag 8 januari vegen wij geen bladeren. In dit overzicht kunt u zien wanneer uw straat of buurt vanaf 8 januari weer aan de beurt is voor een veegronde. Aan het einde van het seizoen zijn alle bladeren weer opgeruimd! 

Voorkom woning- of garage inbraak

De feestdagen zijn voor inbrekers ideale dagen om hun slag te slaan. Want veel mensen vieren kerst en de jaarwisseling bij vrienden of familie. Het is daarom belangrijk dat u de deuren van uw woning en garage of schuur goed afsluit. Een lichtje aanlaten of een bewoonde indruk achterlaten kan inbrekers ook afschrikken. Zo werken we samen aan een veilige wijk! Lees meer op de website van Rijksoverheid.

Terugblik op projecten en hoogtepunten 2023

Het jaar 2023 zit er bijna op! Traditiegetrouw blikken we in december terug op afgelopen jaar. Er gebeurden veel mooie dingen in onze gemeente. Samen met inwoners, ondernemers en partners werkten we aan inspirerende en nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de inspiratiezuilen, het Jongerenpunt, Groot Onderhoud Wegen en er werden ook flinke stappen gezet bij Sportpark Glanerbrook. Benieuwd naar alle hoogtepunten? U vindt ze op onze website

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij de gemeente Sittard-Geleen?

Wij wensen u fijne feestdagen!