Vuurwerk(overlast)?

Ervaart u overlast door het afsteken van vuurwerk? Maak dan een melding bij de gemeente.

Het is lastig om iets aan vuurwerkoverlast te doen omdat vuurwerk afsteken heel snel gebeurt en snel voorbij is. Hierdoor is het bijna onmogelijk om daders op heterdaad te betrappen en een boete te geven. Toch vragen we u een melding bij ons te maken als u overlast ervaart. Want alleen als we weten waar vuurwerk wordt afgestoken, kunnen we actief handhaven. Dat doen we bijvoorbeeld door vaker op deze plekken aanwezig te zijn.  

Vuurwerkoverlast melden

Ervaart u overlast door het afsteken van vuurwerk? Maak dan een melding bij de gemeente via 14 046. Of via onderstaande knop of de Fixi-app

Direct melden 

Vermoed u opslag van illegaal vuurwerk? 

Maak dan een melding bij de politie 0900 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
 

Wat mag wel?
  • Tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur mag het vuurwerk dat is toegestaan (categorie F1 en F2 de categorievermelding staat op het de verpakking) worden afgestoken.
  • Dit is fop- en schertsvuurwerk, zoals grondbloemen, sierfonteinen en sterretjes. 
  • Meer informatie over regels vuurwerk vindt u op de website van Rijksoverheid.
Wat mag niet?

Het vuurwerkverbod geldt voor:

  • Alle vuurwerk uit de categorie F3 (de categorievermelding staat op de verpakking)
  • Knalvuurwerk (zoals rotjes)
  • Knalstrengen (zoals Chinese matten)
  • Vuurpijlen
  • Losse enkelschotsbuizen (zoals single shots) 

Vuurwerkverkopers mogen deze producten niet meer op voorraad hebben. Ook Carbid schieten blijft niet toegestaan in onze gemeente.

Riskeer geen boete en geen strafblad

Politie en BOA’s controleren de vuurwerkregels. Houdt u zich niet aan deze regels? Dan kunt u een boete krijgen van minimaal € 100. U krijgt dan ook een aantekening in uw strafblad. Daardoor kunt u mogelijk geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) meer krijgen.

 De boete voor het afsteken van vuurwerk is zelfs € 250,00. Het is verboden vuurwerk in België en Duitsland te kopen en naar Nederland mee te nemen. Heeft u vuurwerk in of bij uw huis opgeslagen? Dan riskeert u zelfs een dwangsom van € 15.000,00.