Nieuws uit het college

In de rubriek ‘Uit het college’ deelt een wethouder of de burgemeester zijn of haar mening over een bepaald onderwerp. De artikelen plaatsen we ook in de Stadskrant (onderdeel van MIJNGazet).

 • Nieuws uit het college: De Tuinman kan op veel hulp rekenen

  15 mei 2024

  De gemeente heeft veel taken en verantwoordelijkheden, maar één van de meest in het oog springende is het “beheer en onderhoud van de openbare ruimte”. Dat zijn bijvoorbeeld wegen en parkeerplaatsen, maar ook perken, plantsoenen, groenstroken, geheime tuinen, parken en bermen.

 • Nieuws uit het college: gemeente blij met groene schoolpleinen

  03 mei 2024

  Een groen schoolplein, waar kinderen in de praktijk kunnen leren, hoe mooi is dat? Bij Integraal Kindcentrum Loedoes in Hoogveld ervaren de leerlingen elke dag hoe leuk het is om buiten te leren. Op de speelplaats kunnen ze spelen, ontdekken en leren op de nieuwe groene gebieden. De speelplaats heeft onder meer een verkeersplein en avonturenpad en veel paadjes en verstopplekken.

 • Nieuws uit het college: Klein begonnen maar groot succes: Vidar in de Wijk!

  18 april 2024

  “Vidar in de Wijk is een prachtverhaal!” vertelt wethouder Judith Bühler. “Mensen in je wijk met klussen helpen en vaardigheden opdoen. Betrokkenheid dichtbij. Daar gaat het om!”

 • Nieuws uit het college: Trots op onze monumenten!

  03 april 2024

  “Monumenten zijn stille getuigen van het verleden. Het is erfgoed dat we goed verzorgen en willen doorgeven aan komende generaties”, stelt wethouder Andries Houtakkers (Erfgoed). “We omarmen onze monumenten meer dan ooit tevoren, als een blijk van trots en verbondenheid met onze stad.”

 • Nieuws uit het college: Vrijwilligers zijn de smeerolie van de samenleving

  06 maart 2024

  Het weekend van 16 en 17 maart staat voor ons weer in het teken van de vrijwilligers in onze gemeente. In dat weekend doen we iets terug voor de mensen die het hele jaar door iets voor ons allemaal doen.

 • Nieuws uit het college: Topdrukte bij Vergunningen door nieuwe Omgevingswet

  09 februari 2024

  Op 1 januari 2024 is de nieuwe Omgevingswet ingegaan. Veel inwoners en bedrijven hebben voor de overgang naar nieuwe Omgevingswet nog snel een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente. Omdat de aanvraag dan nog behandeld wordt volgens de oude wetgeving.

 • Nieuws uit het college: Nieuwe vestiging Werkcentrum in Sittard-Geleen

  26 januari 2024

  In november is een vestiging van het Werkcentrum Zuid-Limburg geopend in Herenhof 1 naast de Hanenhof in Geleen. Na de opening hebben onder andere de mensen die bij VDL Nedcar vertrekken, meteen cursussen en begeleiding gekregen.

 • Nieuws uit het college: Meer ruimte voor groen in plan ‘Hart voor Sittard’

  12 januari 2024

  De komende jaren worden aan de President Kennedysingel in Sittard 210 appartementen gebouwd. Het gaat in het bouwplan ‘Hart voor Sittard’ om een combinatie van huurwoningen en koopappartementen. De ontwerpen van de gebouwen zijn van verschillende lokale architecten. Een landschapsarchitect tekent voor het ontwerp van de openbare ruimte, met veel groen en ruimte. 

 • Nieuws uit het college: Zo pakken wij armoede aan

  03 november 2023

  Binnenkort mogen we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daarin is er veel aandacht voor armoede en bestaanszekerheid. Armoede is een groot probleem in Nederland. Ook in Sittard-Geleen groeit bijvoorbeeld één op de zeven kinderen op in een gezin dat moeite heeft om rond te komen. Daarom biedt de gemeente samen met partners hulp, begeleiding en advies aan.