Ondernemers aan het woord

In de rubriek ‘Ondernemers aan het woord’ vertellen ondernemers hoe en waarom zij ondernemen in Sittard-Geleen.

 • Ondernemers aan het woord: Van Esch Floral

  08 december 2023

  Als iets veelzijdig is, dan zijn het bloemen wel. Ze geven kleur aan je omgeving, je kunt ze gebruiken om een romantisch gebaar te maken, ze kunnen je opvrolijken en ze dragen bij aan een mooi afscheid van een dierbare.

 • Ondernemers aan het woord: Basic Pharma

  Farmaceutisch bedrijf Basic Pharma was één van de eerste bewoners van de Brightlands Chemelot campus in Geleen. In een periode dat de naam ‘Brightlands’ zelfs nog niet bestond. Het bedrijf bestaat dit jaar 20 jaar.

 • Ondernemers aan het woord: El Paso

  23 mei 2023

  In het centrum van Geleen vind je El Paso: een Spaans én mediterraans tapasrestaurant. Het restaurant bevindt zich sinds januari dit jaar in de Raadhuisstraat.

 • Ondernemers aan het woord: Flow’s Boekensteun

  25 april 2023

  Kinderen die veel lezen, kennen meer woorden. Door elke dag een kwartier in een boek te lezen, leert een kind 1000 nieuwe woorden per jaar. Toch is er landelijk een afnemende interesse in lezen en een dalende leesvaardigheid bij leerlingen. Daardoor neemt de laaggeletterdheid in ons land toe.

 • Ondernemers aan het woord: Combo Group

  30 maart 2023

  In Holtum (Born) ligt Combo Group, een bedrijf met maar liefst vier specialisaties: tankschoonmaak, transport, reparatie/onderhoud én de in- en verkoop van intermodaal transportmateriaal. Het bedrijf wordt gerund door vader en zoon: Jan en Freek van Erp. Vorig jaar vierde Combo Group haar 25-jarig bestaan. In al die jaren is het bedrijf flink gegroeid. Jan en Freek nemen ons mee in hun verhaal. Wat maakt Combo Group uniek? Hoe gaan ze om met alle uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt? Waarom kozen ze voor Born? Je leest het hieronder!

 • Ondernemers aan het woord: Eethuis Dehliz

  15 december 2022

  Eethuis Dehliz in Geleen serveert kebab, maar het doorbreekt alle stereotypes van een kebabzaak. Je komt binnen in een net restaurant met modern interieur en een trendy uitstraling.

 • Ondernemers aan het woord: restaurant Thai Sajam

  09 september 2022

  Een droom in vervulling zien gaan, wie wil dat nu niet? Chrit Biesmans maakte hier werk van door de droom van zijn vrouw Kong uit te laten komen: een eigen Thais restaurant. Vorige week, op 1 september 2022, vond de officiële opening plaats van ‘Thai Sajam’ in Sittard. Wij spraken Chrit één dag van tevoren.

 • Ondernemers aan het woord: Mobile Repair Solutions over ondernemen in coronatijd

  28 juli 2022

  Het kan iedereen gebeuren: je telefoon valt per ongeluk en ja hoor, je scherm is kapot. Dan moet je op zoek naar een bedrijf dat jouw onmisbare bezit tegen een betaalbare prijs weer repareert.

 • Ondernemers aan het woord: DHL opent eerste Limburgse CityHub in Geleen

  30 juni 2022

  Half juni opende pakjesbezorger DHL aan de Transportlaan in Geleen zijn eerste Limburgse CityHub nieuwe stijl. Een gloednieuw, duurzaam gebouwd distributiecentrum van waaruit zes dagen per week zo’n 200 bezorgers op pad gaan om duizenden pakketten te bezorgen bij particulieren, winkels en bedrijven.

 • Ondernemers aan het woord: sierbestratingsbedrijf Steenrijk

  24 mei 2022

  We hebben een nieuwe rubriek: ‘Ondernemers aan het woord’. Sierbestratingsbedrijf Steenrijk aan de Nusterweg in Sittard doet de aftrap. Natasja Penders, medevennoot, deelt haar persoonlijke ervaring met ondernemen in het algemeen, het contact met de gemeente en heeft tips voor andere ondernemers. Nieuwsgierig? Lees verder!