Ondernemers aan het woord

In de rubriek ‘Ondernemers aan het woord’ stellen we organisaties voor waar wij als gemeente veel mee samenwerken.

 • Ondernemers aan het woord: Eethuis Dehliz

  15 december 2022

  Eethuis Dehliz in Geleen serveert kebab, maar het doorbreekt alle stereotypes van een kebabzaak. Je komt binnen in een net restaurant met modern interieur en een trendy uitstraling.

 • Ondernemers aan het woord: sierbestratingsbedrijf Steenrijk

  24 mei 2022

  We hebben een nieuwe rubriek: ‘Ondernemers aan het woord’. Sierbestratingsbedrijf Steenrijk aan de Nusterweg in Sittard doet de aftrap. Natasja Penders, medevennoot, deelt haar persoonlijke ervaring met ondernemen in het algemeen, het contact met de gemeente en heeft tips voor andere ondernemers. Nieuwsgierig? Lees verder!

 • Ondernemers aan het woord: restaurant Thai Sajam

  09 september 2022

  Een droom in vervulling zien gaan, wie wil dat nu niet? Chrit Biesmans maakte hier werk van door de droom van zijn vrouw Kong uit te laten komen: een eigen Thais restaurant. Vorige week, op 1 september 2022, vond de officiële opening plaats van ‘Thai Sajam’ in Sittard. Wij spraken Chrit één dag van tevoren.

 • Partners aan het woord: Ondernemerscontact

  15 december 2022

  In de rubriek ‘Partners aan het woord’ stellen we normaal organisaties voor waar wij als gemeente veel mee samenwerken. En die ondernemers in onze gemeente op welke manier dan ook helpen.

 • Ondernemers aan het woord: Mobile Repair Solutions over ondernemen in coronatijd

  28 juli 2022

  Het kan iedereen gebeuren: je telefoon valt per ongeluk en ja hoor, je scherm is kapot. Dan moet je op zoek naar een bedrijf dat jouw onmisbare bezit tegen een betaalbare prijs weer repareert.

 • Ondernemers aan het woord: DHL opent eerste Limburgse CityHub in Geleen

  30 juni 2022

  Half juni opende pakjesbezorger DHL aan de Transportlaan in Geleen zijn eerste Limburgse CityHub nieuwe stijl. Een gloednieuw, duurzaam gebouwd distributiecentrum van waaruit zes dagen per week zo’n 200 bezorgers op pad gaan om duizenden pakketten te bezorgen bij particulieren, winkels en bedrijven.

 • Partners aan het woord: Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK)

  22 september 2022

  Manon Berger, senior bedrijfsadviseur bij het IMK, legt uit wat het IMK kan betekenen voor ondernemers in Sittard-Geleen. Manon heeft vanuit het IMK veel gedaan in opdracht van onze gemeente. Zo voerde ze gesprekken vanuit het corona noodfonds. Ook werkt het IMK samen met de gemeente, Streetwise en Centrummanagement aan het stimuleren van innovatief ondernemerschap, de verbetering van het vestigingsklimaat en de aanpak van leegstand in de kernwinkelgebieden van Sittard en Geleen.

 • Partners aan het woord: Vidar

  03 maart 2023

  Nederland telt naar schatting maar liefst anderhalf miljoen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe kan het dan dat veel vacatures niet worden gevuld?