Laatste nieuws

 • Bewoners Sittard West in beweging

  31 maart 2023 _DSC_3106

  Sittard West heeft vanaf vandaag een beweegroute in de wijk. De route is feestelijk geopend door leerlingen van het Trevianum, DaCapo College en Loedoes. Samen met bewoners en ondernemers in Sittard West en de gemeente Sittard-Geleen wordt gewerkt aan de toekomst van de wijk. De beweegroute is daar onderdeel van.

  Lees verder

 • Langjarige aanpak van euregionale arbeidsmarkt voor Zuid-Limburg

  31 maart 2023 Samenwerking Zuid Limburg

  Zuid-Limburg gaat onder aanvoering van de centrumgemeenten Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht nog steviger inzetten op een grensoverstijgende arbeidsmarkt. Dat is nodig, omdat de vraag naar specifieke vakkrachten en internationale kenniswerkers toeneemt. De drie gemeenten maken voor deze aanpak in 2023 ruim een miljoen vrij.

  Lees verder

 • Fiets- en voetgangersveren over de Maas vanaf april gratis

  30 maart 2023 Veerpontje (1)

  Wie regelmatig gaat wandelen of fietsen langs de Maas komt kent ze wellicht al, de fiets- en voetgangersveren tussen Grevenbicht en Rotem, Geulle en Uikhoven en Ohé en Laak en Ophoven. De Maasveerpontjes vormen samen met het autoveerpont tussen Meeswijk en Berg een belangrijk verbindend element tussen de twee Limburgen.

  Lees verder

 • Nieuwe bedrijven en ontwikkelingen in Sittard-Geleen maart 2023

  30 maart 2023 Opening-Covestro

  De afgelopen tijd was er volop bedrijvigheid in onze gemeente. Hieronder leest u welke nieuwe bedrijven zijn begonnen en welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

  Lees verder

 • Waterschap en gemeente Sittard-Geleen werken samen aan Corio Glana

  30 maart 2023 Samenwerkingsovereenkomst-Waterschap-en-gemeente-Sittard-Geleen-Corio-Glana

  Josette Van Wersch, dagelijks bestuurder van Waterschap Limburg, en wethouder Leon Geilen van de gemeente Sittard-Geleen, zetten maandag 27 maart jongstleden hun beider handtekening onder de Samenwerkingsovereenkomst voor het project Corio Glana HL20 fase 2. Oftewel de herinrichting van de Geleenbeek bij de Parklaan in het centrum van Sittard.

  Lees verder

 • Hoogspanningsmasten gaan op termijn verdwijnen

  30 maart 2023 hoogspanning

  De beheerder van het net voor hoogspanning in Nederland start over een paar jaren met het weghalen van de masten voor de hoogspanning. Maar eerst moeten daar kabels voor in de grond gelegd worden.

  Lees verder

 • Bereikbaarheid en parkeren Elsbeek Geleen worden verbeterd

  27 maart 2023 elsbeek (1)

  De Elsbeek in Geleen wordt opnieuw ingericht. De bereikbaarheid van de woningen en het parkeren worden verbeterd.

  Lees verder

 • Week van het geld 2023: Initiatieven in Sittard-Geleen

  27 maart 2023 LOGO Week-van-het-Geld_FC (1)

  Van 27 maart tot en met 31 maart 2023 vindt de Week van het geld plaats. Dit is een initiatief van Wijzer in geldzaken. Het doel is kinderen en jongeren leren omgaan met geld. Met gastlessen op scholen en vele andere activiteiten buiten de deur leren kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs een week lang alles over omgaan met geld. Ook in onze gemeente!

  Lees verder

 • Raadsvergadering 30 maart

  23 maart 2023 Raadszaal

  Op donderdag 30 maart vergadert de gemeenteraad om 18.30 uur. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Ook is het mogelijk om de vergadering op een later moment terug te kijken.

  Lees verder

 • Sittard-Geleen en Maastricht in actie op NK Tegelwippen

  22 maart 2023 NK Tegelwippen foto 2023 (1)

  De gemeentes Sittard-Geleen en Maastricht gaan vanaf vandaag voor de 2e keer de strijd met elkaar aan in het NK Tegelwippen. Een onvervalste Zuid-Limburgse derby dus. Het doel? Zoveel mogelijk tegels in tuinen verruilen voor groen. Zo maken we onze steden klimaatbestendig.

  Lees verder

 • Paul Brugmans gekroond tot Koning van Sint Joep 2023

  20 maart 2023 Koning St Joep 2023 (1)

  Paul Brugmans uit Kudelstaart is uitgeroepen tot de Koning van Sint Joep 2023. Wethouder Leon Geilen (markten) overhandigde de bijbehorende wisseltrofee op maandag 20 maart aan de standwerker die met zijn knoflookpers in de Engelenkampstraat stond.

  Lees verder

 • Bekendmakingen besluiten voor verkeer vanaf nu digitaal

  20 maart 2023 shutterstock_2122658843 (1) [Omgezet] (1)

  Tot nu toe kon u bekendmakingen over besluiten voor het verkeer altijd bekijken in de Stadswinkel in Geleen.

  Lees verder

 • Voorbereidingen woonwijk Nieuw-Absbroek gestart

  30 maart 2023 bouwbord-nieuw-absbroek-header (1)

  In het gebied tussen de Rijksweg-Noord Geleen, de spoorlijn Sittard-Heerlen, de Middenweg en het Landschapspark zijn de voorbereidingen gestart voor de nieuw te bouwen woonwijk: Nieuw-Absbroek.

  Lees verder

 • Penning van Verdienste voor Stichting Krombroodrapencomité Sittard

  20 maart 2023 MCM_23031801022 (1)

  Burgemeester Hans Verheijen heeft op zaterdag18 maart de Penning van Verdienste uitgereikt aan Stichting Krombroodrapencomité Sittard. De Penning van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan organisaties of verenigingen die zich langdurig, vrijwillig en op maatschappelijk terrein inzetten voor onze gemeente en haar inwoners.

  Lees verder

 • Bekijk hier het definitieve ontwerp van Sportpark Glanerbrook

  17 maart 2023 Collage Glanerbrook

  Donderdagavond  presenteerden we het Definitief Ontwerp van Sportpark Glanerbrook aan omwonenden, gebruikers en andere geïnteresseerden. In een drukbezochte Hanenhof zagen ruim 200 aanwezigen hoe het huidige gebouw wordt omgebouwd naar een schitterend sportcomplex in het groen.

  Lees verder

 • Sittard-Geleense vrijwilligers in het zonnetje

  14 maart 2023 Vrijwilligerweekend 2023 - 1

  Afgelopen weekend werden de vrijwilligers in onze gemeente in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door middel van het vrijwilligersweekend. Jaarlijks organiseert de gemeente een vrijwilligerswaardering voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen als dank voor hun inzet.

  Lees verder

 • Stadssporthal Sittard voorzien van nieuwe tribune

  10 maart 2023 tribune (1)

  Nadat de oude tribunes het eind van hun levensduur bereikt hadden en de stadssporthal in Sittard het heeft moeten stellen met tijdelijke tribunes en een beperkt aantal zitplaatsen, is het nu zo ver: de nieuwe tribunes zijn klaar.

  Lees verder

 • Partijen tekenen Woondeal Limburg voor de bouw van 26.550 woningen

  10 maart 2023 Groepsfoto (1)

  Op donderdag 9 maart 2023 ondertekenden minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en de betrokken partijen de Woondeal Limburg.

  Lees verder

 • Finalisten Brilliant Business Awards 2023 zijn bekend!

  10 maart 2023 Brilliant-Business-Awards-2023

  Op 19 april vindt in Beek de uitreiking van de Brilliant Business Awards plaats. Hét ondernemersevent voor schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. De negen finalisten die om de felbegeerde awards gaan strijden zijn bekend. Zij zijn uit ruim zestig nominaties gekozen.

  Lees verder

 • Kandidatenlijsten provinciale verkiezingen uiterlijk zaterdag 11 maart in de bus

  10 maart 2023 Stembiljetten

  Op 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen. De kandidatenlijsten worden uiterlijk zaterdag 11 maart bij iedereen per post bezorgd.

  Lees verder

 • Ronde vergaderingen 16 maart

  10 maart 2023 Raadzaal

  Op donderdag 16 maart zijn de rondes in de Raad- en Maaszaal in Geleen. U kunt de vergaderingen live volgen in audio en video. Het is ook mogelijk de rondes op een later moment terug te kijken.

  Lees verder

 • Ruim zestig ondernemers geholpen met maatregelenpakket

  09 maart 2023 Afronding-corona-noodsteunregeling

  In januari 2022 heeft de gemeente Sittard-Geleen € 1.240.000,- beschikbaar gesteld voor een breed maatregelenpakket als noodsteun voor ondernemers. Dit was voor de gevolgen van en het herstel na de coronapandemie. Onderdeel van het maatregelenpakket was het noodfonds. Het noodfonds werd veel aangevraagd, met zelfs meer aanmeldingen dan het beschikbare budget van € 0,5 miljoen. In totaal zijn 65 individuele ondernemers geholpen met het noodfonds.

  Lees verder

 • Maak kennis met het Team Verkiezingen

  08 maart 2023 stemmen tellen

  Op 15 maart is het zover: de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen 2023. Toch is het organiseren van die verkiezingen een taak van de gemeente. Daarom leek het ons een goed moment om Team Verkiezingen te interviewen. Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van de Verkiezingen? Hoe lang van tevoren begint het team met de organisatie? Wie is er allemaal bij betrokken? Lees het hieronder!

  Lees verder

 • Wij zoeken Junior Cyber Agents!

  08 maart 2023 Cyber Agent

  Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in gemeente Sittard-Geleen. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Dat kan door het spelen van HackShield.

  Lees verder

 • Taalambassadeurs komen op voor laaggeletterden

  07 maart 2023 TaalambassadeurTheo-Selder-tijdens-het-redigeren

  Lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer. Voor veel mensen is dat moeilijk. In totaal zijn 2,5 miljoen mensen in Nederland laaggeletterd. Jonge en oude mensen. Ook de vijf taalambassadeurs van de Westelijke Mijnstreek zijn heel verschillend. De jongste is 30, de oudste 62. Ze weten hoe het is als je veel woorden of de digitale omgeving niet begrijpt.

  Lees verder

 • Uniek artistiek onderzoek op Graaf Huyn College

  03 maart 2023 Artist-in-School

  Kunnen kunstenaars bijdragen aan het emotioneel welzijn van jongeren en personeel binnen een middelbare school? Met die vraag zijn theatermakers van Het Laagland, Anoek Oostermeijer en Mees Walter, dit hele schooljaar aan de slag binnen het unieke onderzoekstraject Artist in School.

  Lees verder

 • Ronde vergadering 9 maart

  10 maart 2023 Raadszaal

  Op donderdag 9 maart is de ronde in de Raadzaal in Geleen. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Het is ook mogelijk de vergadering op een later moment terug te kijken.

  Lees verder

 • Bezoek de tentoonstelling over mensenhandel ‘Open je Ogen’

  03 maart 2023 Mensenhandel

  Wat zou het met jou doen als je zeven dagen per week twintig uur achter elkaar moet werken in de hitte van de keuken van een restaurant, zonder salaris en zonder huis of slaapplaats? Wat zou het met jou doen als je familie je niet meer terug wil, omdat ze denken dat je een crimineel bent, terwijl je onder bedreiging met de dood drugs moest verhandelen?

  Lees verder

 • Geenstraat weer open, maar ook nog even dicht

  01 maart 2023 Geenstraat

  De toegang tot de Geenstraat vanaf de Henri Hermanslaan in Geleen gaat vanavond weer open. De straat moet nog wel twee keer worden afgesloten.

  Lees verder

 • Ontwerpen kunstwerk Haantje van Buchten te zien

  02 maart 2023 Haantje-van-Buchten

  De ontwerpen voor het kunstwerk ‘Het Haantje van Buchten’ zijn op 7 en 8 maart te zien in Buchten en Holtum. De Stichting Beelden in Beweging houdt samen met de gemeente Sittard-Geleen en met steun van de Provincie Limburg enkele tentoonstellingen voor inwoners van de dorpen langs de A2. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook welkom.

  Lees verder