Laatste nieuws

 • Ondernemers aan het woord: sierbestratingsbedrijf Steenrijk

  24 mei 2022 Steenrijk

  We hebben een nieuwe rubriek: ‘Ondernemers aan het woord’. Sierbestratingsbedrijf Steenrijk aan de Nusterweg in Sittard doet de aftrap. Natasja Penders, medevennoot, deelt haar persoonlijke ervaring met ondernemen in het algemeen, het contact met de gemeente en heeft tips voor andere ondernemers. Nieuwsgierig? Lees verder!

  Lees verder

 • De Aziatische Duizendknoop en Reuzenberenklauw

  23 mei 2022 Aziatische-Duizendknoop

  De Aziatische Duizendknoop groeit razendsnel, verdringt bestaande planten en kan door scheuren van funderingen groeien en door asfalt breken. Het probleem van de plant is dat hij zich snel verspreidt via een zeer uitgebreid wortelstelsel, waarbij ieder stukje Duizendknoop weer kan uitgroeien tot een volwaardige plant

  Lees verder

 • Geslaagd vrijwilligersweekend 2022!

  25 mei 2022 Vrijwilligersweekend-2022

  Afgelopen weekend (21 en 22 mei) werden de vrijwilligers in onze gemeente in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door middel van het vrijwilligersweekend. Jaarlijks organiseert de gemeente een vrijwilligerswaardering voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen als dank voor hun inzet. Dit jaar kon het gelukkig weer doorgaan in de vorm van het vrijwilligersweekend.

  Lees verder

 • Storm- of wateroverlast, waar melden?

  Storm

  Alleen bij acuut gevaar belt u naar 112. Voorbeelden van acuut gevaar zijn instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of gevelplaten, een boom dreigt over de weg te vallen, er is risico op kortsluiting of brand of u kunt zichzelf niet in veiligheid brengen.

  Lees verder

 • Hemelvaart: Milieuparken gesloten en afval-inzameldagen gewijzigd

  12 mei 2022 afvalinzameling2

  Op Hemelvaartsdag 26 mei en 2e Pinksterdag 6 juni zijn de milieuparken in Sittard-Geleen dicht.

  Lees verder

 • Wie verdient een lintje?

  Koninklijke Onderscheiding

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet voor de medemens of de samenleving? Dat kan een vrijwilliger zijn die zich inzet voor een vereniging, instelling of organisatie, maar ook iemand die binnen zijn werkkring een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Verdient deze persoon volgens u een lintje? Draag hem of haar dan voor!

  Lees verder

 • Voorkom fietsdiefstal

  19 mei 2022 Fietsdiefstal

  Het is mooi weer en steeds meer mensen trekken er met de fiets opuit. U ook? Dan bent u vast benieuwd hoe u kunt voorkomen dat uw fiets gestolen wordt. Goede sloten zijn belangrijk, maar let bijvoorbeeld ook op waar u uw fiets neerzet.

  Lees verder

 • Pieter Meekels ereburger van Sittard-Geleen

  18 mei 2022 Pieter-Meekels-ereburger-Sittard-Geleen

  Pieter Meekels is benoemd tot ereburger van de gemeente Sittard-Geleen. Dat gebeurde bij zijn afscheid als wethouder. Hij heeft deze hoogste gemeentelijke onderscheiding ontvangen als blijk van waardering vanwege zijn bijzondere inzet voor Sittard-Geleen en zijn inwoners.

  Lees verder

 • Ter Apel overvol: deze week opvang asielzoekers in Glanerbrook

  19 mei 2022 Laco Glanerbrook opvang asielzoekers mei 2022

  Op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers worden sinds vrijdagavond zo’n vijftig asielzoekers opgevangen in Glanerbrook in Geleen.

  Lees verder

 • Bestrijding eikenprocessierups, hoe doen wij dat?

  afbeelding eikenprocessierups

  Ook in 2022 besteden we weer veel aandacht aan de bestrijding van de eikenprocessierups. De eikenprocessierups of eikenprocessievlinder is de naam van een nachtvlinder.

  Lees verder

 • Windraak helemaal vernieuwd

  12 mei 2022 Windraak

  De Windraak in Munstergeleen, tussen de Provinciale weg (N276) en het Steingraafpad heeft een nieuwe riolering gekregen.

  Lees verder

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Bert Dewaide uit Munstergeleen

  13 mei 2022 Koninklijke Onderscheiding

  Burgemeester Verheijen heeft op 11 mei een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Bert Dewaide uit Munstergeleen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees verder

 • Bakfiets ter promotie van Samen voor alle kinderen

  10 mei 2022 Bakfiets-Samen-voor-alle-kinderen

  Eind april parkeerde de contactpersoon voor Samen voor alle kinderen een kleurrijke bakfiets op het schoolplein bij basisschool Reuzepas in Geleen. Het was de bakfiets voor Samen voor alle kinderen. Dit is een organisatie voor ouders met een laag inkomen. Zij kunnen hier een vergoeding aanvragen voor hun kind(eren). Bijvoorbeeld voor de contributie van een sportclub, muziekles of schoolreisje.

  Lees verder

 • Afscheidsreceptie wethouder Pieter Meekels

  13 mei 2022 Pieter Meekels

  Na een lange politiek-bestuurlijke carrière heeft wethouder Pieter Meekels besloten om met pensioen te gaan, zodra er een nieuw college van B&W in Sittard-Geleen is geïnstalleerd. Met het oog daarop biedt de gemeente Sittard-Geleen de afscheidnemend wethouder en zijn echtgenote José een receptie aan.

  Lees verder

 • Overeenstemming over afronding Vijverparc

  11 mei 2022 Vijverparc

  De gemeente Sittard-Geleen en Vijverparc BV hebben overeenstemming bereikt over de wijze waarop het Vijverparc-gebied in Sittard wordt afgerond.

  Lees verder

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Dick Smit uit Tüddern

  11 mei 2022 Uitreiking KO de heer Smit

  Burgemeester Verheijen heeft op 8 mei een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Dick Smit uit Tüddern. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees verder

 • Vraag nu de energietoeslag aan

  20 mei 2022 Energietoeslag-2

  Huishoudens met een laag inkomen (maximaal 120% van het minimum inkomen) krijgen in 2022 een éénmalige tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. Dit gebeurt via de energietoeslag. Bent of kent u iemand met een laag inkomen? Vraag dan voor 31-12-2022 de energietoeslag aan.

  Lees verder

 • Groen licht en LEADER-subsidie voor voedselvoorziening Watersley

  04 mei 2022 watersley_food_forest

  Watersley Sports & Talentpark in Sittard wordt uitgebreid met een voedselvoorziening met gezonde en duurzame voedingsmiddelen. Zowel de gemeente Sittard-Geleen als de Provincie Limburg en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling dragen financieel bij middels een subsidie uit het programma LEADER Zuid-Limburg.

  Lees verder

 • Sittard-Geleen, MKB Green Deal: een duurzame aanpak voor het MKB

  04 mei 2022 Nieuw-maatwerk-voor-MKB-ondernemers

  Afgelopen week is het startschot gegeven voor de MKB Green Deal gericht op een nieuwe aanpak voor duurzaam ondernemen in Sittard-Geleen. Pieter Meekels, wethouder van economische zaken, zette samen met een aantal partners van de gemeente zijn handtekening. Hieronder leest u wat de Green Deal en de nieuwe aanpak betekent.

  Lees verder

 • Extra ondersteuning voor gedupeerde ouders toeslagenaffaire met uithuisgeplaatste kinderen

  02 mei 2022 Ondersteuning

  Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire van wie de kinderen uit huis zijn geplaatst, krijgen extra ondersteuning. Sinds kort is voor hen namelijk het onafhankelijk Ondersteuningsteam Uithuisplaatsingen Toeslagenaffaire beschikbaar.

  Lees verder