Laatste nieuws

 • Geldpotjes blijven vaak onbenut: gebruik jij ze?

  29 september 2023 Samen-erop-vooruit

  Steeds meer inwoners komen niet rond met hun geld. Door duurdere boodschappen en kleren, een hoge energierekening, onbetaalbare benzine, wéér een hoger eigen zorgrisico. Maar ook omdat ze geen gebruik maken van allerlei overheidspotjes en steunmaatregelen. Samen Erop Vooruit wil die mensen helpen en ziet daarbij een belangrijke rol voor vrijwilligers.

  Lees verder

 • Het grootste najaarsfeest van het zuiden barst weer los!

  29 september 2023 Oktoberfeest-Parade

  Van 13 tot en met 18 oktober barst het Oktoberfeest weer los in de historische binnenstad van Sittard. Met drie grote feestpaviljoens, een Almhütte met twee verdiepingen, een houten kerkje, grote Wiesnkermis, Biergarten, een nieuwe Miss Oktoberfeest en veel activiteiten belooft het een spectaculaire editie te worden.

  Lees verder

 • Oefening Mobiele Eenheid in Sittard

  29 september 2023 ME_Mobiele_Eenheid_3 (1)

  Op woensdag 4 oktober vindt in onze gemeente een oefening van de Mobiele Eenheid (ME) plaats. Tijdens de oefening trainen verschillende politiemensen en zijn er figuranten.

  Lees verder

 • Open huis bij gemeenschapsaccommodatie Odasingel90!

  29 september 2023 Odasingel90

  De Odasingel90 is onze nieuwe gemeenschapsaccommodatie. Sinds mei is de locatie al open, maar op 7 oktober is de feestelijke opening. Deze dag is iedereen tussen 14.30 en 17.00 uur welkom om een kijkje te nemen en deze bijzondere accommodatie zelf te ontdekken.

  Lees verder

 • Gemeente Sittard-Geleen presenteert sluitende begroting voor 2024

  29 september 2023 Uitzicht-vanaf-Windraak

  De gemeente Sittard-Geleen presenteert een sluitende begroting voor 2024. In de begroting staat wat de gemeente de volgende vier jaar wil bereiken en wat dat kost. Ondanks de bescheiden structurele ruimte wordt met 37 miljoen aan incidentele investeringen in de komende twee jaren flink aan de weg getimmerd.

  Lees verder

 • Raadsvergadering 5 oktober

  28 september 2023 Raadszaal

  Op donderdag 5 oktober vergadert de gemeenteraad om 18.30 uur. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Ook is het mogelijk om de vergadering op een later moment terug te kijken.

  Lees verder

 • Lichtjesavond Lahrhof Sittard - 24 november

  28 september 2023 Lichtjesavond-2023

  Heeft u al eens een Lichtjesavond bezocht? Dan kent u de mooie sfeer met duizenden kaarsen, stemmige muziek en warme koffie. Herdenk uw dierbaren op vrijdag 24 november tijdens de Lichtjesavond op begraaf- en gedenkpark Lahrhof, Lahrstraat 18 in Sittard.

  Lees verder

 • Bijeenkomst digitale veiligheid voor senioren

  27 september 2023 Digitale veiligheid senioren

  Hoe vaak krijgt u een mail of en WhatsAppbericht waarvan u denkt: klopt dit wel? In deze tijd waarin veel via internet gaat, zijn er ook criminelen die hier misbruik van maken. Zij proberen u op te lichten en geld afhandig te maken. Op dinsdag 10 oktober organiseren wij samen met Knooppunt Informele zorg en Partners in Welzijn een gratis bijeenkomst over digitale veiligheid voor senioren.

  Lees verder

 • Training diefstal en omgaan met agressie richting ondernemers

  27 september 2023 Training-agressie-en-geweld-ondernemers

  Heeft u of uw medewerkers wel eens te maken met lastige of zelfs agressieve klanten? Neem dan deel aan de training ‘diefstal en omgaan met agressie richting ondernemers’. De training wordt georganiseerd tijdens de Week van de Veiligheid op maandag 9 oktober samen met het Platform Veilig Ondernemen.

  Lees verder

 • Zelfredzaamheid van onze inwoners vergroten

  27 september 2023 Wmo - pilot reablement

  Het aantal mensen dat (huishoudelijke) ondersteuning vanuit de Wmo nodig heeft, neemt de komende jaren in rap tempo toe. Maar dit loopt niet gelijk met de hoeveelheid mensen die de ondersteuning bieden. Hierdoor is het bieden van ondersteuning op de huidige manier steeds moeilijker.

  Lees verder

 • Week tegen Eenzaamheid

  28 september 2023 Week-tegen-eenzaamheid

  Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen eenzaamheid. Dan vinden in het hele land activiteiten plaats om mensen dichter bij elkaar te brengen. Ook wij doen mee! Er vinden verschillende activiteiten plaats voor inwoners van alle leeftijden. Want eenzaamheid is niet aan leeftijd gebonden en speelt in alle lagen van de samenleving.

  Lees verder

 • Lever je tuintegels in voor gratis planten

  21 september 2023 Afbeelding Geef je gewipte tegels op (1)

  Als we tegels en klinkers in onze tuinen vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland koeler op warme dagen én veel mooier! In een tuin met tegels of klinkers blijft de hitte langer hangen. En bij zware regenbuien kan het regenwater niet snel wegstromen.

  Lees verder

 • Koninklijke Onderscheiding voor Corry van Ballegooy-Boijens uit Geleen

  25 september 2023 Uitreiking-KO-Corry-van-Ballegooy-Boijens

  Burgemeester Verheijen heeft op zaterdag 23 september een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Corry van Ballegooy-Boijens uit Geleen. Zij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees verder

 • De boodschap van gelijkheid is belangrijk

  22 september 2023 Ivo-Tillie

  “Ruim een jaar geleden werd ik wethouder. Een van de onderwerpen waaraan ik hard werk is inclusie. Een moeilijk woord voor iets dat eigenlijk heel begrijpelijk is. Ik hecht hier persoonlijk veel waarde aan. Iedereen moet in de samenleving mee kunnen doen. Met respect en begrip voor anderen.

  Lees verder

 • Nieuwe spoorbrug tussen Sanderbout en bedrijvenstad Fortuna bijna klaar

  20230920_103310_resized (1)

  In 2019 werd de spoorbrug tussen Sanderbout en bedrijvenstad Fortuna deels afgesloten. De brug had betonrot. Vanaf dat moment kon alleen licht verkeer de brug gebruiken. Auto’s moesten omrijden. Daar komt nu, met de komst van de nieuwe brug, een eind aan. We verwachten dat de nieuwe brug eind 2023 klaar is.

  Lees verder

 • Kiek Oet bijeenkomst voor ondernemers Sittard -Geleen

  20 september 2023 Kiek-oet-bijeenkomst-voor-ondernemers

  Veiligheid is een zaak van ons allemaal maar criminaliteit is niet altijd meteen zichtbaar. En tegelijkertijd zit het steeds meer om ons heen. In huurpanden met onduidelijke activiteiten, in winkels die nooit klanten hebben, in bedrijven die ineens op de markt verschijnen met onduidelijke financieringen.

  Lees verder

 • Sportpark Glanerbrook: nul op de meter, ook in euro’s

  28 september 2023 Zwembad-vernieuwbouw-Glanerbrook

  Energiekosten. Menigeen ligt er ’s nachts wakker van. Ook de gemeente doet er alles aan om het energieverbruik van gebouwen en voorzieningen zo laag mogelijk te houden. Hoe zit dat eigenlijk met Sportpark Glanerbrook?

  Lees verder

 • Bijeenkomst over veiligheid bij evenementen

  19 september 2023 Veiligheid-bij-evenementen

  Organiseert u evenementen in gemeente Sittard-Geleen? Dan heeft u vast wel gemerkt dat er steeds meer van u wordt verwacht als het op veiligheid voor uw evenement aankomt. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van beveiliging en EHBO, het opstellen van een goed veiligheidsplan en het in kaart brengen van risico’s. Om u te helpen en informeren over dit soort taken nodigen we u van harte uit om op 10 oktober naar de informatiebijeenkomst over veiligheid(risico’s) bij evenementen te komen.

  Lees verder

 • Koninklijke Onderscheiding voor Nico Leurs uit Limbricht

  18 september 2023 Uitreiking-KO-Nico-Leurs

  Burgemeester Verheijen heeft op vrijdag 15 september een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Nico Leurs uit Limbricht. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees verder

 • Buurtpreventieteams naar de Risk Factory in Venlo

  15 september 2023 Buurtpreventieteams-naar-Risk-Factory 1

  Het is een warme vrijdagochtend begin september en er verzamelt zich een groep mensen bij het Zorg- en Veiligheidshuis in Geleen. Er hangt een enthousiaste sfeer en je kan merken dat deze mensen worden verbonden door de werkzaamheden waar ze dagelijkse mee bezig zijn. Er heerst een zekere samenhorigheid. Het zijn buurtpreventisten, boa’s en wijkagenten.

  Lees verder

 • Buitengewoon opsporingsambtenaren in Sittard-Geleen krijgen bodycams

  15 september 2023 Boa-met-bodycam

  Onze buitengewoon opsporingsambtenaren (boa) dragen vanaf 21 september 2023 bodycams. Een bodycam is een kleine draagbare camera die de boa op het uniform draagt. Dit om de veiligheid van de boa te vergroten en om te voorkomen dat situaties erger worden of uit de hand lopen. De boa draagt de bodycam altijd openlijk en duidelijk zichtbaar.

  Lees verder

 • Fietspad Eggerweg-De Landgraaf afgesloten vanwege brand

  14 september 2023 Brandweer stock

  Aan de rand van Geleen is een bestelbusje uitgebrand. Het busje was geladen met vaten.

  Lees verder

 • Omleidingsroute voor fietsers en scooters Frans Erenslaan in Geleen

  14 september 2023 20230913_135852 (1)

  De Frans Erenslaan is afgesloten want het asfalt wordt vernieuwd.

  Lees verder

 • Week van lezen en schrijven 2023

  18 september 2023 Week van Lezen en Schrijven (1)

  In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen van 16 jaar en ouder laaggeletterd. Dat betekent dat zij moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.

  Lees verder

 • Gemeentelijke onderscheidingen voor vrijwilligers Kindcentrum Sittard

  07 september 2023 bouquet-of-white-flowers-2022-02-24-02-08-57-utc (1)

  Burgemeester Hans Verheijen heeft op 7 september een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Audrey Smits-Vroomen en mevrouw Margriet Wagener-Jetten uit Sittard. Beide dames ontvingen een Speld van Verdienste.

  Lees verder

 • Aanvang bouw nieuwe huisvesting medewerkers Sittard-Geleen in Mauritspark

  06 september 2023 MCM_23090501087 (1)

  Op dinsdag 5 september gaf wethouder Léon Geilen het startsein voor de verbouwing van het pand waar in 2025 de eerste twee gemeentelijke teams een nieuwe werkplek krijgen: Wijkbeheer en Openbare Ruimte.

  Lees verder

 • Ontdek Sittard-Geleen: inspiratiezuilen geplaatst op drie locaties

  05 september 2023 Presentatie Inspiratieschermen Sittard - Visit Zuid-Limburg-3 (1)

  Het hele jaar door is er van alles te zien en beleven in Sittard-Geleen. Van cultureel erfgoed, evenementen en mooie wandel- en fietsroutes tot leuke winkels en gezellige restaurants. Al deze activiteiten zijn vanaf vandaag te bekijken via drie inspiratiezuilen verspreid over de gemeente.

  Lees verder

 • Laat u niet vangen door phishingmails!

  31 augustus 2023 Visual 3.1 (phishing mail) (1)

  ‘Phishing’ is een vorm van cybercriminaliteit die veel voor komt. Hierbij doen hackers zich voor als betrouwbare afzenders, zoals banken, overheidsinstanties of bekende bedrijven. Ze proberen zo om gevoelige informatie van nietsvermoedende slachtoffers te bemachtigen.

  Lees verder