Laatste nieuws

 • Bladkorven en bladvegen

  07 oktober 2022 Bladkorf

  Het opruimen van de bladeren is gestart. Ook dit jaar kunt u weer rekenen op onze dienstverlening. Aan het einde van het seizoen zijn alle bladeren weer opgeruimd. Gelukkig laten niet alle bomen op hetzelfde moment hun bladeren vallen. Dat is afhankelijk van de boom en het weer. We zijn gestart met het plaatsen van de bladkorven.

  Lees verder

 • Nieuw kunstwerk langs A2

  05 oktober 2022 Haantje-van-Buchten

  We gaan samen met Provincie Limburg en stichting Beelden in Beweging een nieuw kunstwerk maken langs de A2, ter hoogte van Holtum. Het kunstwerk is geïnspireerd op het beeldje genaamd ‘Haantje van Buchten’. We nodigen u uit om mee te denken over het kunstwerk via een digitale informatiesessie op dinsdag 18 oktober.

  Lees verder

 • Kijk terug: Raadsvergadering 29 september

  30 september 2022 Raadsvergadering

  Op donderdag 29 september vergaderde de gemeenteraad in de raadszaal in Geleen. U kunt hier de vergadering terugkijken.

  Lees verder

 • Verleng uw rijbewijs vanaf nu digitaal

  30 september 2022 Rijbewijs-NL

  Vanaf maandag 3 oktober, kunt u uw rijbewijs digitaal verlengen via de website van de RDW. Het is dus niet meer nodig om naar de Stadswinkel te komen voor de aanvraag van uw verlenging. Ook kunt u uw rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in de Stadswinkel.

  Lees verder

 • Omnibuzz zoekt chauffeurs personenvervoer

  28 september 2022 Omnibuzz

  Wie een Wmo-indicatie van de gemeente heeft en wil reizen, reserveert een rit bij Omnibuzz. Een gemeenschappelijke regeling van 30 Limburgse gemeenten. Omnibuzz zorgt voor het vervoer van mensen die niet meer zelfstandig kunnen reizen zoals ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking.

  Lees verder

 • Week tegen Eenzaamheid: 29 september tot en met 6 oktober

  28 september 2022 Week-tegen-eenzaamheid-2022

  Ontmoeting en verbinding staan centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. In onze gemeente worden tal van activiteiten georganiseerd om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Om stil te staan bij eenzaamheid en aandacht te vestigen op ontmoeten. Iedereen is welkom, jong en oud.

  Lees verder

 • GGD Gezondheidsmonitor van start

  23 september 2022 GGD-Gezondheidsmonitor-2022

  De coronacrisis heeft ieders leven beïnvloed. GGD Zuid Limburg en GGD Limburg-Noord brengen daarom de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. Dit doen zij in samenwerking met het RIVM, het CBS en de andere GGD’en. Met de onderzoeksresultaten bepalen gemeenten, GGD'en en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren.

  Lees verder

 • Twee wethouders Sittard-Geleen in VNG-commissies

  23 september 2022 Wethouders-Leon-Geilen-en-Yvonne-Salvino-Meijer

  De Sittard-Geleense wethouders Leon Geilen en Yvonne Salvino-Meijer zijn voorgedragen voor het lidmaatschap van twee landelijke commissies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Leon Geilen gaat deelnemen aan de commissie Ruimte, Wonen en Mobiliteit. Yvonne Salvino-Meijer wordt lid van de commissie Economie, Klimaat, Energie & Milieu.

  Lees verder

 • Buurtfeest in Zeeheldenbuurt gaat niet door

  23 september 2022 Zeeheldenbuurt Sittard-Geleen

  Het betreffende evenement in Geleen zou zondag 25 september aanstaande plaatsvinden. Vanuit de aangeleverde gegevens en gesprekken met de organisatie van het ‘Zeeheldenfeest’ kwam onvoldoende naar voren op welke manier de openbare orde, veiligheid en gezondheid van bezoekers gewaarborgd kan worden. In samenspraak met de organisator heeft de gemeente moeten besluiten om de vergunning in te trekken en het feest niet te laten doorgaan.

  Lees verder

 • Geslaagde Beleefmiddag op Wereld Alzheimerdag in het Fortunastadion!

  23 september 2022 Beleefmiddag-Wereld Alzheimer Dag-21-september-2022

  In het Fortunastadion was op woensdag 21 september (Wereld Alzheimerdag) van alles te beleven rondom dementie. Mensen konden informatie en advies ophalen over het leven met (een naaste met) dementie. Ook zetten bestuurders, wethouders en vertegenwoordigers van de partners die samenwerken op het gebied van dementie hun handtekeningen onder een samenwerkingsverband. Alleen samen zijn we sterk en bieden we een gevarieerd en professioneel aanbod voor mensen (en hun naasten) met dementie.

  Lees verder

 • Partners aan het woord: Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK)

  22 september 2022 IMK hoofdfoto

  Manon Berger, senior bedrijfsadviseur bij het IMK, legt uit wat het IMK kan betekenen voor ondernemers in Sittard-Geleen. Manon heeft vanuit het IMK veel gedaan in opdracht van onze gemeente. Zo voerde ze gesprekken vanuit het corona noodfonds. Ook werkt het IMK samen met de gemeente, Streetwise en Centrummanagement aan het stimuleren van innovatief ondernemerschap, de verbetering van het vestigingsklimaat en de aanpak van leegstand in de kernwinkelgebieden van Sittard en Geleen.

  Lees verder

 • Tijdelijke plek voor Gymvereniging Swentibold

  19 september 2022 Turnen evenwichtsbalk

  De gemeente Sittard-Geleen heeft in nauw overleg met Gymvereniging Swentibold een oplossing gevonden voor de verouderde huisvesting van de vereniging. De vereniging verhuist voor een tijdelijke periode naar een nieuwe locatie aan de Dr. Nolenslaan 128. Hier blijven ze totdat de nieuwe en definitieve turnvoorziening gereed is. Op dit moment wordt op de beoogde locatie onderzocht welke mogelijkheden er zijn.

  Lees verder

 • Gemeente tekent petitie sociale werkvoorziening

  16 september 2022 Afbeelding-bij-ondertekening-manifest-sociale-werkvoorziening

  ‘Verhoog de rijkssubsidie voor sociale werkgelegenheid met 10%, dan kunnen wij onze werknemers een arbeidsvoorwaardenpakket bieden waarmee ze rondkomen’. Deze dringende oproep doen de portefeuillehouders Vidar van de gemeenten Beek, Thijs van Es, gemeente Stein, Frank Dassen en van de gemeente Sittard-Geleen, Judith Bühler samen met 90 andere wethouders en de SW brancheorganisatie Cedris aan het Rijk, via een breed gesteund manifest.

  Lees verder

 • Wijnseizoen compleet met lancering achtste Route des Vins

  16 september 2022 Lancering-Wijnroute-Sittard-Visit-Zuid-Limburg

  Sittard kent u waarschijnlijk vooral van de historische markt, Toon Hermans en het Oktoberfeest. Maar wist u dat er in en rondom Sittard ook wijngaarden liggen? Deze kunt u vanaf nu ontdekken met de zojuist gelanceerde gloednieuwe wijnwandeling langs drie wijngoederen in en rondom Sittard: de nieuwe Route des Vins Sittard.

  Lees verder

 • Maak kennis met ons nieuwe camerasysteem

  15 september 2022 vaste-beveiligingscameras

  Heeft u altijd al eens willen weten hoe het gemeentelijk cameratoezicht werkt? Wist u dat we sinds kort zelfs camera’s hebben die 360 graden kunnen zien? En dat we meer plekken hebben ingericht waar we tijdelijk kunnen inzetten? Benieuwd hoe onze camera’s werken?

  Lees verder

 • Ondernemers aan het woord: restaurant Thai Sajam

  09 september 2022 Thai restaurant

  Een droom in vervulling zien gaan, wie wil dat nu niet? Chrit Biesmans maakte hier werk van door de droom van zijn vrouw Kong uit te laten komen: een eigen Thais restaurant. Vorige week, op 1 september 2022, vond de officiële opening plaats van ‘Thai Sajam’ in Sittard. Wij spraken Chrit één dag van tevoren.

  Lees verder

 • Leskist helpt scholen bij bespreken armoede

  08 september 2022 Leskist

  In de gemeente Sittard-Geleen groeien gemiddeld twee tot drie kinderen per klas op in armoede. Om op school te bespreken wat het betekent om arm te zijn, heeft Bibliotheek De Domijnen een nieuwe leskist toegevoegd aan haar aanbod voor scholen.

  Lees verder

 • Gemeentelijke onderscheidingen voor succesvolle schutterijen en harmonie

  07 september 2022 Huldiging-schutterij-Sint-Martinus-Born

  Burgemeester Verheijen heeft op 6 september de erepenning van Sittard-Geleen uitgereikt aan Schutterij St. Martinus Born en Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. Schutterij St. Willibrordus Obbicht Heeft de Penning van Verdienste van Sittard-Geleen gekregen.

  Lees verder

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Petra Horn uit Sittard

  06 september 2022 KO-Petra-Horn

  Burgemeester Verheijen heeft op 5 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Petra Horn uit Sittard. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees verder

 • Vraag nu de energietoeslag aan

  20 mei 2022 Energietoeslag-2

  Huishoudens met een laag inkomen (maximaal 120% van het minimum inkomen) krijgen in 2022 een éénmalige tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. Dit gebeurt via de energietoeslag. Bent of kent u iemand met een laag inkomen? Vraag dan voor 31-12-2022 de energietoeslag aan.

  Lees verder