Laatste nieuws

 • Verbreding A2, Vonderen-Kerensheide

  23 februari 2024 a2vk_tcm26-332582 (2)

  Rijkswaterstaat (RWS) verbreedt tussen 2025 en 2027 de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Deze snelweg krijgt aan beide kanten 1 rijstrook erbij. De A2 heeft nu aan beide kanten 2 rijstroken en een vluchtstrook.

  Lees verder

 • Rondes 29 februari 2024

  22 februari 2024 Raadzaal-Sittard-Geleen-ronde-vergaderingen

  Op donderdag 29 februari vinden de rondes plaats. U kunt de vergaderingen live volgen in audio en video. Of kijk ze op een later moment terug.

  Lees verder

 • Ziet u een Aziatische hoornaar? Meld het alstublieft bij www.waarnemingen.nl

  22 februari 2024 aziatische-hoornaar-kenmerken (1)

  De Aziatische hoornaar is een groot gevaar voor onze bijen. Zij halen hele bijenkasten leeg. Bijen zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit. De Aziatische hoornaar is geel met zwart. De Europese hoornaar is geen gevaar voor bijen. Voor u om te onthouden: “Ziet u rood? Maak het dan niet dood”. Want de Europese hoornaar is rood met zwart.

  Lees verder

 • Trots op onze monumenten

  22 februari 2024 Pieterstraat-Geleen

  In Sittard-Geleen staan veel monumenten. Ze zijn getuigen van de rijke geschiedenis van onze gemeente. Een geschiedenis om trots op te zijn en om door te vertellen aan toekomstige generaties. Als eigenaar van een gemeentelijk monument kunt u hieraan meewerken door een gratis monumentenschildje bij ons aan te vragen.

  Lees verder

 • Raadsvergadering 22 februari

  19 februari 2024 Raadszaal

  Op donderdag 22 februari vergadert de gemeenteraad om 18:30 uur. U kunt de vergadering live volgen in audio en video. Het is ook mogelijk de vergadering op een later moment terug te kijken.

  Lees verder

 • Buurtpreventie zoekt meer mensen!

  20 februari 2024 buurtpreventie in Born

  Wil jij iets doen voor jouw buurt? Sluit je dan aan bij buurtpreventie. Er zijn al elf teams in Sittard-Geleen. En ook in Oud-Geleen, Munstergeleen en Sittard-Centrum gaan we teams opzetten. De mensen in deze teams zijn betrokken buurtbewoners.

  Lees verder

 • Deel Groenstraat Geleen afgesloten

  19 februari 2024 Groenstraat Geleen

  In de Groenstraat gaan we het zebrapad bij het Martin Luther Kingplein verhogen. Dat remt de snelheid van het verkeer. We starten op 22 februari en op 1 maart is alles klaar.

  Lees verder

 • Nieuws uit het college: Topdrukte bij Vergunningen door nieuwe Omgevingswet

  09 februari 2024 Nieuws-uit-het-college-Topdrukte-bij-Team-Vergunningen

  Op 1 januari 2024 is de nieuwe Omgevingswet ingegaan. Veel inwoners en bedrijven hebben voor de overgang naar nieuwe Omgevingswet nog snel een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente. Omdat de aanvraag dan nog behandeld wordt volgens de oude wetgeving.

  Lees verder

 • Voetjes actie in Geleen-Zuid

  07 februari 2024 Voetjes actie 1

  Op dinsdagavond 6 februari vond de jaarlijkse Voetjes actie plaats in Geleen-Zuid. Het buurtpreventieteam, boa’s en wijkagenten gingen door de wijk om te kijken of er bij woningen makkelijk ingebroken kon worden.

  Lees verder

 • Meld je nu aan voor ons testpanel!

  07 februari 2024 Website Online testpanel 900x600px

  Om onze website, formulieren, brieven, Stadskrant en andere communicatiemiddelen zo duidelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, richten wij het Sittard-Geleens testpanel op. Denk jij vaker “Waarom schrijft de gemeente dit nu zo?”, “Waarom zit de website zo in elkaar?” en “Dat kan beter!”? Dan zoeken we jou!

  Lees verder

 • Positieve geluiden over crisisnoodopvang Zürichstraat

  06 februari 2024 CNO-Zurichstraat-Sittard

  Sinds 12 juni 2023 vangt Veiligheidsregio Zuid-Limburg in onze gemeente asielzoekers op. Dat gebeurt in een tijdelijke crisisnoodopvang (CNO) aan de Zürichstraat in Sittard, voor de periode van één jaar.

  Lees verder

 • Informatiesessies telling dak- en thuisloze mensen

  07 februari 2024 Startdag ETHOS telling Westelijke Mijnstreek

  Donderdag 1 februari vond een geslaagde startdag van de ETHOS-telling in de Westelijke Mijnstreek plaats. We kijken terug op een mooie bijeenkomst met veel potentiële telorganisaties. Klik hier voor een sfeerimpressie. In maart organiseren we informatiesessies voor potentiële telorganisaties.

  Lees verder

 • Wereldwijd aandacht voor veilig internet

  06 februari 2024 Veiliger-internet-dag-2024

  Vandaag, dinsdag 6 februari, wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor een veilige internetomgeving. Nog altijd worden burgers slachtoffer van sextortion. Sextortion is afpersing met seksueel getint beeldmateriaal van het slachtoffer. De dader dreigt deze beelden te verspreiden als u bijvoorbeeld geen geld betaalt of niet nog meer naaktbeelden stuurt.

  Lees verder

 • Werkzaamheden verkeerslichten Rijksweg Geleen

  panorama

  Vanaf vandaag, 5 februari, vervangen we onderdelen van de verkeerslichten op de kruising Rijksweg Noord - Geleenbeeklaan - Henri Hermanslaan in Geleen. De werkzaamheden duren 4 dagen.

  Lees verder

 • Inschrijving vrijwilligersweekend 2024 gestart

  07 februari 2024 Vrijwilligers-bedankt-2024

  Doet u in de gemeente Sittard-Geleen vrijwilligerswerk bij een sportclub, muziekvereniging, wijkplatform, zorg of zet u zich op andere manier als vrijwilliger in voor onze gemeente? Dan kunt u zich aanmelden voor het vrijwilligersweekend op 16 en 17 maart 2024.

  Lees verder

 • Gedeputeerde Marc van Caldenberg bezoekt Glanerbrook

  02 februari 2024 Expo Glanerbrook wethouders Geilen en Houtakkers en gedeputeerde Caldenberg

  Op onze uitnodiging bracht gedeputeerde Marc van Caldenberg (Sociale agenda en Sport) een bezoek aan onze gemeente.

  Lees verder

 • Stel je voor: je ziet iets verdachts naast je winkel. Meld je het of kijk je weg?

  01 februari 2024 Screenshot-film-ondermijning

  Ondermijnende criminaliteit speelt overal, zichtbaar en onzichtbaar. Ook in Limburg worden we ermee geconfronteerd. Stel je voor: je ziet iets verdachts naast je winkel. Meld je het of kijk je weg?

  Lees verder

 • Koninklijke Onderscheiding voor Ricky Lochs-Romans uit Geleen

  01 februari 2024 Uitreiking-KO-Ricky Lochs-Romans

  Burgemeester Verheijen heeft op woensdag 31 januari 2024 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Ricky Lochs-Romans uit Geleen. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees verder

 • Finalisten Brilliant Business Awards 2024 zijn bekend!

  30 januari 2024 Winnaars-BBB-awards-2023

  Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét ondernemersevent in de Westelijke Mijnstreek waar innovatie, duurzaamheid en bloeiend ondernemerschap samenkomen. Uit bijna 300 nominaties zijn de negen finalisten gekozen. Zij strijden voor een felbegeerde award in de categorieën Diamant, Parel en Robijn.

  Lees verder

 • Aanslagbiljet gemeentelijke- en waterschapsbelastingen komt eraan!

  29 januari 2024 Afbeelding belasting BSGW (1)

  In februari ontvangt u het aanslagbiljet voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag van BsGW, in opdracht van de gemeente.

  Lees verder

 • Onderhoudswerkzaamheden: gemeente telefonisch minder goed bereikbaar

  26 januari 2024 one-adult-man-looking-at-the-smartphone-with-doubt-2023-11-27-05-17-02-utc

  Op vrijdag 26 januari is de gemeente wegens technisch onderhoud vanaf 15u telefonisch niet of verminderd bereikbaar.

  Lees verder

 • Ongeveer 250 reacties op eerste plannen Delta Rhine Corridor

  26 januari 2024 Delta-Rhine-Corridor

  In mei 2023 werden de eerste plannen onthuld voor de Delta Rhine Corridor. Dit is een ondergrondse bundel buisleidingen en kabels tussen Rotterdam, Moerdijk, Zuid-Limburg en Duitsland om de industrie te verduurzamen en windenergie landinwaarts te vervoeren. Er zijn ongeveer 250 reacties ingediend op de plannen. 

  Lees verder

 • Nieuws uit het college: Nieuwe vestiging Werkcentrum in Sittard-Geleen

  26 januari 2024 Nieuws-uit-het-college-nieuwe-vestiging-werkcentrum

  In november is een vestiging van het Werkcentrum Zuid-Limburg geopend in Herenhof 1 naast de Hanenhof in Geleen. Na de opening hebben onder andere de mensen die bij VDL Nedcar vertrekken, meteen cursussen en begeleiding gekregen.

  Lees verder

 • Controles in Geleen-Centrum

  29 januari 2024 Controles-horeca-Geleen-Centrum

  Op vrijdag 12 januari 2024 heeft de gemeente een aantal controles gedaan bij horecaondernemers in Geleen-Centrum.

  Lees verder

 • Nieuwe stadsdichter voor Sittard-Geleen

  26 januari 2024 Nieuwe-stadsdichter

  Drik Heffels mag zich de komende twee jaar stadsdichter van Sittard-Geleen noemen. Hij is vandaag benoemd tijdens het open podium event ‘Tekstverslaafd’ in poppodium Volt.

  Lees verder

 • Topdrukte bij Vergunningen door overgang naar nieuwe Omgevingswet

  25 januari 2024 Knipsel

  Het kan u bijna niet zijn ontgaan: op 1 januari 2024 is de nieuwe Omgevingswet in gegaan. Veel inwoners en bedrijven in Sittard-Geleen hebben voor de overgang naar de nieuwe Omgevingswet nog snel een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente.

  Lees verder

 • Vastelaoveshart voor Loek Lemmens en Hofkapel ‘De Munsterglaner’

  25 januari 2024 Uitreiking-Vasteloaveshart-2024

  Burgemeester Verheijen heeft tijdens het Vastelaovestreffe in Munstergeleen het Vastelaoveshart 2024 uitgereikt aan Loek Lemmens en Hofkapel De Munsterglaner uit Munstergeleen. Deze onderscheiding kent de gemeente Sittard-Geleen jaarlijks toe aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in onze gemeente.

  Lees verder

 • Tijdelijk Noodfonds Energie

  23 januari 2024 Tijdelijk-Noodfonds-energie

  Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf 22 januari tot en met 31 maart 2024 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

  Lees verder