Februari 2023

Nieuwsarchief met een selectie van nieuwsberichten en persberichten uit februari 2023

 • De gemeente Sittard-Geleen betaalt € 500,- aanvulling energietoeslag

  28 februari 2023

  Huishoudens in de gemeente Sittard-Geleen die de energietoeslag 2022 hebben gekregen, ontvangen in maart een aanvulling van € 500,-. Daarvoor hoeven zij niets te doen, dat gebeurt automatisch.

 • Een gezond en veilig Geleen-Zuid

  28 februari 2023

  In Geleen-Zuid werken tal van organisaties én bewoners samen aan een mooie, gezonde en veilige wijk. U heeft misschien wel eens gehoord dat het Laagland Theater met hun Zuidzone fantastische dingen doet samen met bewoners. Of dat de Tuinen van Zuid met de mensen die er wonen de tuinen bij de flats inricht.

 • Nieuwe inrichting voor weg Graetheide

  15 februari 2023

  De weg door Graetheide heen wordt opnieuw ingericht. Het projectgebied loopt van de Schutterskampweg tot aan de Oude Baan. Graetheide had veel wateroverlast bij zware regenbuien. Als de werkzaamheden klaar zijn heeft Graetheide een nieuw riool en een prachtige nieuwe weg.

 • Verdachte situaties in jouw buurt? Geef het door via Meld Misdaad Anoniem

  16 februari 2023

  Onze gemeente werkt samen met Meld Misdaad Anoniem om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Maar we kunnen het niet alleen; we hebben ieders oren en ogen hard nodig. Verdachte situaties in jouw buurt? Meld dit anoniem via (0800) 70 00.

 • Raad bespreekt denkrichtingen voormalige zwem- en sportlocatie

  10 februari 2023

  Donderdag 9 februari heeft de raad de drie denkrichtingen voor de toekomstige invulling van de voormalige sport- en zwemlocatie aan de Sportcentrumlaan in Sittard besproken.

 • Landelijk Noodfonds Energie voor kwetsbare huishoudens

  13 februari 2023

  Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf 7 februari 2023 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen voor de hele periode.

 • Bijdrageregelingen voor Limburgse popmuzieksector

  08 februari 2023

  De Provincie Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds financieren vier regelingen voor de Limburgse popmuzieksector. Deze regelingen ondersteunen popmuziekorganisaties, professionals en muzikanten in Sittard-Geleen en maken ontwikkeling mogelijk. Pop in Limburg voert de regelingen uit.

 • Nieuwe bedrijven en ontwikkelingen in Sittard-Geleen februari 2023

  07 februari 2023

  De afgelopen tijd was er volop bedrijvigheid in onze gemeente. Hieronder leest u welke nieuwe bedrijven zijn begonnen en welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

 • Meer inwoners recht op kwijtschelding gemeentelijke belastingen

  07 februari 2023

  Vanaf 1 januari 2023 hebben meer inwoners van Sittard-Geleen recht op kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. De zogenaamde ‘vermogensgrens voor kwijtschelding gemeentebelasting’ is verruimd. In dit bericht leest u wat dat betekent, of u recht heeft op kwijtschelding en waar u terecht kunt als u vragen heeft.

 • Lancering gesprekstool crimitalk.nl

  02 februari 2023

  Hoe gaat u het gesprek aan met uw kind(eren) over drugs, wapens en criminaliteit? Het RIEC (Regionale Informatie- en Expertise Centra) Limburg lanceerde eind januari de campagne Crimitalk.nl: een online en offline gesprekstool die het ouders en verzorgers makkelijker maakt om het gesprek met hun kind(eren) aan te gaan over dit soort dingen.

 • Een slimme stad, zo doe je dat!

  01 februari 2023

  Sittard-Geleen zet de volgende stap en zet opnieuw een handtekening onder de City Deal.

 • Sittard-Geleen biedt tijdelijke tegemoetkoming voor inwoners met stijgende energielasten

  16 februari 2023

  Donderdag 26 januari is een voorstel voor tijdelijke tegemoetkoming voor inwoners met stijgende energielasten goedgekeurd door de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Het gaat om een bedrag van 1,5 miljoen euro.