Gemeentelijke onderscheidingen

Ereburger

De hoogste gemeentelijke onderscheiding. Het ereburgerschap wordt toegekend aan een persoon die zich op grond van een langdurige staat van dienst en op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving van Sittard-Geleen. 

Erepenning

De erepenning wordt toegekend aan een persoon, organisatie of vereniging die zich langdurig op enig maatschappelijk terrein op bijzondere wijze heeft ingezet voor de gemeente Sittard-Geleen en haar inwoners. 

Speld of Penning van Verdienste

Deze onderscheiding kan worden toegekend aan personen (Speld) en organisaties of  verenigingen (Penning) die zich langdurig vrijwillig op enig maatschappelijk terrein hebben ingezet voor de gemeente Sittard-Geleen en haar inwoners. 

Deze onderscheidingen kunnen worden toegekend bij:

  • een jubileum
  • een afscheid
  • een andere bijzondere gelegenheid

Gemeentelijke onderscheidingen worden toegekend aan zowel ingezetenen als niet-ingezetenen van Sittard-Geleen, als blijk van waardering en dankbaarheid voor langdurige en intensieve activiteiten voor de gemeenschap.

Aanvraag

Wilt u iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding, vul dan het voordrachtformulier in.

Voordragen (pdf, 94kB)


Voor meer informatie over de voorwaarden kunt u contact opnemen met de kabinetsmedewerker van het team Bestuur en Communicatie bereikbaar via 06-38 16 58 14 of kabinet@sittard-geleen.nl

Zie ook