Verenigingsloket

Sittard-Geleen heeft een rijk en bruisend verenigingsleven met honderden verenigingen. Van carnavals- tot sportvereniging en van harmonie tot jeugdwerk. Duizenden vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om allerlei activiteiten en evenementen op te zetten. Al die vrijwilligers en verenigingen máken de stad, de wijken en dorpen. De gemeente wil verenigingen en vrijwilligers daarom ondersteunen waar het kan. Op het verenigingsloket vindt u de gemeentelijke informatie waar u als vrijwilligersorganisatie mee te maken krijgt: hoe en wanneer u subsidie kunt krijgen, wanneer u een vergunning nodig heeft en belangrijke links en downloads.

 • Subsidieloket (extern) voor verenigingen en stichtingen

  Behalve gemeentelijke subsidie zijn er voor u als burger, vereniging of stichting ook andere mogelijkheden en fondsen om subsidie te krijgen. Dit subsidieloket geeft u een actueel overzicht van alle belangrijke lokale, regionale, provinciale, nationale en Europese subsidiemogelijkheden. Ook vindt u er contactpersonen die u verder kunnen helpen

 • Subsidies vrijwilligersorganisaties

  De gemeente heeft subsidiegeld beschikbaar gesteld voor vrijwilligersorganisaties. Zo kunnen organisaties voor jeugd- en jongerenwerk, cultuur, welzijn en zorg, amateursport, oranjefeesten en dodenherdenking onder bepaalde voorwaarden subsidie krijgen.

 • Vergunningen en ontheffingen

  Verenigingen organiseren regelmatig activiteiten, feesten of evenementen. Vaak is er voor die activiteiten een vergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een collecte wilt organiseren, een braderie of u wilt reclamemateriaal verspreiden voor uw evenement. Houd er dan rekening mee dat het vaak minimaal 8 weken duurt voordat u de vergunning krijgt. Vraag daarom op tijd aan!

 • Onderscheidingen

  Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die zich meer dan normaal inspant voor zijn medemens, omgeving of vereniging. Iemand die extra waardering verdient. Bijvoorbeeld in de vorm van een koninklijke onderscheiding of één van de gemeentelijke onderscheidingen. Vraag ze op tijd aan!

 • Tips, links en downloads

  Als vrijwilligersorganisatie kunt u ook veel informatie vinden op landelijke en regionale websites. Daarvan hebben we een selectie gemaakt. Ook vindt u er handige downloads.

 • Vrijwilligersverzekering VNG

  Vrijwilligers(organisaties) zijn automatisch verzekerd via de gemeente. De gemeente heeft twee verzekeringspakketten afgesloten die de risico's van het vrijwilligerswerk afdekken. Het betreft de VNG Vrijwilligers BasisPolis en de VNG Vrijwilligers PlusPolis.

Uitgelicht