Onderscheidingen

Lees hier meer over de verschillende onderscheidingen waarvoor u iemand kunt voordragen.

  • Koninklijke onderscheiding (lintje)

    Elk jaar is het mogelijk om vanaf 27 april tot 1 juli iemand voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Dit is een blijk van waardering voor iemand die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Dat kan een vrijwilliger zijn die zich al vele jaren inzet voor een vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie, maar ook iemand die binnen zijn werkkring een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. De dag vóór Koningsdag is de zogenaamde lintjesregen. Dan reikt de burgemeester namens de Koning aan verdienstelijke inwoners van Sittard-Geleen een onderscheiding uit.

  • Jeugdlintje

    Sittard-Geleense Supersterren gezocht! Gemeente Sittard-Geleen wil kinderen en jongeren die iets bijzonders doen, en daarmee misschien wel een held zijn voor anderen in hun omgeving, graag in het zonnetje zetten. Die waardering uiten we in de vorm van het jeugdlintje.

  • Gemeentelijke onderscheidingen

    De gemeente Sittard-Geleen kent drie onderscheidingen voor personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving van Sittard-Geleen.