Jeugd

 • Jeugdhulp

  Kinderen en jongeren moeten gezond kunnen opgroeien in een veilige omgeving. Soms heeft een jongere hulp nodig. Het liefst vanuit de eigen omgeving. Lukt dat niet, dan vindt u hier informatie over de hulp en zorg die u kunt krijgen.

 • Leerplicht (5-18 jaar)

  Kinderen van 5 tot 16 jaar hebben een volledige leerplicht. Zij moeten dus elke dag naar school. Kinderen die na hun 16e nog geen diploma hebben, hebben een kwalificatieplicht. Dit betekent dat ze een opleiding moeten blijven volgen totdat ze een diploma hebben.

 • Voortijdig schoolverlaten (16-23 jaar)

  Je bent tussen de 16 en 23 jaar en gaat naar school om je startkwalificatie te behalen. Hiermee wordt bedoeld: een diploma van HAVO, VWO, of MBO-niveau 2 of hoger. Ben je regelmatig niet in de les of maakt school zich zorgen? Dan kan school melden bij de gemeente.

 • Jongerenloket (16-27 jaar)

  Je bent tussen 16 en 27 jaar oud en woonachtig in de gemeente Sittard-Geleen, Stein, of Beek. Dan kun je terecht bij het Jongerenloket. Dit betekent dat je met vragen of problemen kosteloos terecht kunt bij een jongerenconsulent.

 • Leerlingenvervoer

  Aangepast vervoer, Kinderen met handicap of beperking, Schoolkeuze op basis van geloof of onderwijs, Fietsvergoeding, Vergoeding openbaar vervoer, Taxi of busje

 • Kinderopvang

  Kinderopvangvoorzieningen, Kinderdagverblijf, Buitenschoolse opvang, Gastouder, Gastouderbureau, Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen

 • Iets leuks in coronatijd!

  Door corona gaat van alles niet door. Daar wordt niemand vrolijk van. Zeker jij niet, als jongere of jongvolwassene. Tijd voor actie. Met en voor wie wil jij iets leuks organiseren om de boel weer eens op te schudden? Dien je aanvraag in en misschien krijg je maximaal 1.000 euro om jouw idee te realiseren!

 • Evenementen door, voor en met jongeren!

  Er is afgelopen jaren veel gevraagd van jongeren, terwijl het juist op jonge leeftijd belangrijk is leeftijdsgenoten te ontmoeten en samen leuke dingen te doen, de wereld te verkennen, verliefd te worden! Daar is het nu de hoogste tijd voor. Heb je een leuk idee voor een evenement? Dien een aanvraag in en misschien krijg je maximaal 1.000 euro om jouw idee te realiseren!