Verkiezingen Europees Parlement 6 juni 2024

Van 6 tot en met 9 juni 2024 kiezen de inwoners van de 27 lidstaten van de Europese Unie in totaal 720 leden van het Europees Parlement. In Nederland kunnen wij op donderdag 6 juni naar de stembus. Wij kiezen 31 leden die ons land gaan vertegenwoordigen in het parlement. In aanloop naar deze verkiezingen vindt u op deze pagina alle praktische informatie die u nodig heeft om te gaan stemmen. Houd deze pagina daarom goed in de gaten.

 • Verklaring Stemmen voor Europees Parlement in Nederland

  U woont in Nederland en heeft de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie. In dat geval kunt u kiezen in welk land u stemt.

 • Volmacht aanvragen

  Kunt u niet zelf naar het stembureau komen? Dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen. Daarvoor moet u een volmacht aanvragen.

 • Reclamebeleid

  Informatie voor politieke partijen en groeperingen over reclame voor verkiezingen in Sittard-Geleen.

 • Ondersteuningsverklaring

  Partijen die deel willen nemen aan de verkiezing van het Europees Parlement moeten ondersteuningsverklaringen inleveren als ze voor het eerst deelnemen aan de verkiezing, bij de vorige verkiezing geen zetel(s) hebben behaald of deelnemen met een blanco lijst (zonder aanduiding). Lees hier meer over het afleggen van een ondersteuningsverklaring.