Waar kan ik parkeren?

Hier vindt u een kaart en een overzicht met alle mogelijkheden om te parkeren in Sittard-Geleen voor: (elektrische) auto’s, motoren, grote voertuigen, (elektrische) fietsen en campers.

Waar kan ik parkeren

Op de digitale kaart vind u alle mogelijkheden om te parkeren voor verschillende voertuigen: (elektrische) auto’s, motoren, (elektrische) fietsen en campers. Verder ziet u welke parkeergarages er zijn, en in welke straten betaald parkeren geldt. Naast de plek staat er informatie over openingstijden en kosten.

Naar de digitale kaart

Camperstandplaats

Camperstandplaats De Nieuwe Hateboer is rustig gelegen naast het gelijknamige zwembad aan de Sportcentrumlaan te Sittard. Het gebruik van de standplaats is gratis, maar registratie is wel vereist.

Parkeren van grote voertuigen

Het parkeren van grote voertuigen (langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter) zoals vrachtwagens en bussen (ook touringcars) is binnen de hele gemeente verboden op werkdagen tussen 18.00 uur 's avonds en 8.00 uur 's ochtends en op zaterdag en zondag de gehele dag. Laden en lossen mag wel. Buiten deze tijden mogen grote voertuigen overal parkeren.

In de volgende straten is het wel toegestaan om grote voertuigen te pareren. Let op de bebording!

  • Sittard: Economiestraat, Monseigneur Canoystraat, Kleibergweg, Dalderhaag
  • Geleen: Gewandeweg, Hofkamp, Kampstraat
  • Born: Merker Eyckstraat, Spaans Vonderen, Heirweg

Er zijn geen specifieke locaties waar bijvoorbeeld touringcars kunnen parkeren of mensen kunnen opstappen voor reizen.