Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

Trouwen, de mooiste dag uit uw leven! Om deze dag compleet te maken, kiest u bij de gemeente Sittard-Geleen zelf uw Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS). Iemand die de ceremonie invult, zoals u het wilt. Voorafgaande aan de ceremonie bespreekt u samen met de BABS uw wensen en behoeften, zodat de ceremonie helemaal naar wens is. In de folder stellen onze BABS-en zich aan u voor.

BABS voor één dag

Het is mogelijk om uw huwelijk of partnerschap te laten voltrekken door een BABS uit een andere gemeente. De gemeente benoemt diegene dan voor één dag tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Ook kunt u een familielid, vriend of bekende uw huwelijk laten voltrekken. De gemeente beëdigt en benoemt diegene dan voor één dag tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS).

Hoe werkt het?

  • Wilt u getrouwd worden door een BABS uit een andere gemeente? Vraag dit dan aan de gemeente. De gemeente moet dit verzoek uiterlijk zes weken voor de ceremonie hebben ontvangen.  
  • Wilt u graag getrouwd worden door een familielid, vriend of bekende die nog geen BABS is in een andere gemeente? Vraag dit dan in ieder geval vier maanden vóór de ceremonie aan de gemeente.  
  • Wilt u meer weten over deze procedures, neem dan gerust contact op met de burgerlijke stand via het telefoonnummer 14 046.

Wat kost het?

Wilt u graag weten wat het kost? Kijk dan op: Trouwen en geregistreerd partnerschap - Gemeente Sittard-Geleen.