Leven zonder schulden

Heb je schulden en wil je daar graag van af? Ben je tussen de 18 en 27 jaar? En woon je in Sittard-Geleen? Lees dan verder hoe we jou helpen aan een toekomst zonder schulden.

Start Schuldvrij helpt jou!

Schulden hebben vindt niemand fijn. Je kunt er onder andere stress en mentale problemen van krijgen. En heb je geen of niet genoeg inkomsten, dan lukt het niet om je schulden af te lossen. Hierdoor lukt het niet om je leven op te pakken of kun je bijvoorbeeld problemen krijgen met je studie. Wil je graag van je schulden af en een toekomst opbouwen? Dan is Start Schuldvrij misschien wel iets voor jou.

foto met jongeren

Hoe werkt het?

Start Schuldvrij is een project van de gemeente en de Kredietbank. Het project helpt je met het regelen en aflossen van je schulden binnen 18 maanden, ook zonder inkomen.

Start Schuldvrij gaat in gesprek met je schuldeisers en probeert ervoor te zorgen dat er nog maar een klein bedrag over blijft om af te lossen. Je krijgt hulp van een coach die samen met jou aan de slag gaat.

Samen met je coach:

  • maak je een plan voor je toekomst. Waar droom je van? Waar wil je naar toe werken? Wat wil je graag bereiken?
  • zet je je schulden op een rijtje
  • bedenk je hoe je je schulden gaat aflossen. Bijvoorbeeld door het volgen van een cursus budgetbeheer en een maatschappelijke tegenprestatie leveren
  • werk je aan omgaan met geld, voor nu en in de toekomst.

Meld je vandaag nog aan

Hoe langer je wacht met hulp, hoe groter je schulden worden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. En past Start Schuldvrij toch niet bij jou? Dan doen we er alles aan om je verder te helpen. Wacht daarom niet langer!

Meld je aan voor Start Schuldvrij door Marlou (schuldencoach) te appen of te bellen op 06 - 42 09 68 84. Of stuur haar een e-mail: marlou.cremers@sittard-geleen.nl. Zet je naam, telefoonnummer en waarom je graag meedoet aan Start Schuldvrij in de mail. Marlou neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Contact

Heb je een vraag? Bel of app naar Marlou op nummer 06 - 42 09 68 84 of stuur een e-mail naar marlou.cremers@sittard-geleen.nl.

Een leven zonder schulden. Dat wil jij toch zeker ook?