Uittreksel Burgerlijke Stand

Een uittreksel Burgerlijke Stand bevat informatie over geboorte, overlijden, huwelijk/ partnerschap of echtscheiding. U kunt dit document bijvoorbeeld nodig hebben voor een huwelijk, echtscheiding, of om aan te tonen dat u de ouder bent van uw kind. U kunt dit document alleen aanvragen in de gemeente waar de gebeurtenis plaats vond. U mag het uittreksel aanvragen voor uzelf, maar ook een geregistreerd partner, echtgeno(o)t(e), minderjarige kinderen of uw ouders. Vraag het uittreksel online aan en het wordt binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Woont u in het buitenland, dan kan dit wat langer duren.

Online aanvragen

 

Kosten

Een uittreksel Burgerlijke Stand kost € 16,60.

Let op: u ontvangt het uittreksel alleen als de gebeurtenis waarvoor u het uittreksel aanvraagt, heeft plaatsgevonden in Sittard-Geleen. Is dat niet het geval en vraagt u toch een uittreksel aan? Dan betalen wij de door u betaalde kosten niet terug. 

Wat u moet weten
  • Geef goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld wanneer u getrouwd bent. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop.
  • Heeft u een bewijs nodig van op welk adres u staat ingeschreven? Vraag dan een BRP uittreksel aan.
  • Reist u met kinderen naar het buitenland, en heeft u een andere achternaam dan zij? Het kan voorkomen dat u moet aantonen dat u de ouder bent. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de overheid.
Geldigheid

Een uittreksel Burgerlijke Stand heeft geen wettelijke geldigheidstermijn. De instantie die het uittreksel aanneemt beoordeelt of het uittreksel recent genoeg is of niet.

Aanvragen vanuit het buitenland

Woont u binnen de EU dan kunt het uittreksel online aanvragen. Gebruik hiervoor uw buitenlandse inlogmiddel en log in via eIDAS. Woont u buiten de EU dan kunt u een kopie van uw legitimatiebewijs toevoegen.