Uittreksel Burgerlijke Stand

Een uittreksel Burgerlijke Stand bevat informatie over geboorte, overlijden, huwelijk/ partnerschap of echtscheiding. U kunt dit document bijvoorbeeld nodig hebben voor een huwelijk, echtscheiding, of om aan te tonen dat u de ouder bent van uw kind. U kunt dit document alleen aanvragen in de gemeente waar de gebeurtenis plaats vond. U mag het uittreksel aanvragen voor uzelf, maar ook een geregistreerd partner, echtgeno(o)t(e), minderjarige kinderen of uw ouders.

Online aanvragen

Kosten

Een uittreksel Burgerlijke Stand kost € 13,40.

Wat u moet weten
  • Wanneer u het uittreksel online aanvraagt ontvangt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd op het adres waar u staat ingeschreven. Als u in het buitenland woont kan dit langer duren.
  • Geef goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld wanneer u getrouwd bent. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop.
  • Heeft u een bewijs nodig van op welk adres u staat ingeschreven? Vraag dan een BRP uittreksel aan.
  • Reist u met kinderen naar het buitenland, en heeft u een andere achternaam dan zij? Het kan voorkomen dat u moet aantonen dat u de ouder bent. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de overheid.
Uittreksel aanvragen aan de balie

U kunt het uittreksel ook in de Stadswinkel aanvragen. Maak daarvoor een afspraak. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. U betaalt contant of met pin en u krijgt het uittreksel direct mee.

Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan, neem dan ook een ingevuld machtigingsformulier (pdf, 39 kB) mee.

Geldigheid

Een uittreksel Burgerlijke Stand heeft geen wettelijke geldigheidstermijn. De instantie die het uittreksel aanneemt beoordeelt of het uittreksel recent genoeg is of niet.

Aanvragen vanuit het buitenland

Heeft u een uittreksel nodig van deze gemeente, maar woont u in het buitenland? U kunt het uittreksel schriftelijk aanvragen. Download hiervoor het aanvraagformulier (pdf, 31 kB) en stuur dit samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs naar de gemeente. Het document wordt dan naar het door u ingevulde adres gestuurd.