Uittreksel Burgerlijke Stand

Een uittreksel Burgerlijke Stand bevat informatie over geboorte, overlijden, huwelijk/ partnerschap of echtscheiding. U kunt dit document bijvoorbeeld nodig hebben voor een huwelijk, echtscheiding, of om aan te tonen dat u de ouder bent van uw kind.
U kunt dit document alleen aanvragen in de gemeente waar de gebeurtenis plaats vond. U mag het uittreksel aanvragen voor uzelf, maar ook een geregistreerd partner, echtgeno(o)t(e), minderjarige kinderen of uw ouders.

Let op!: Geef bij online aanvragen altijd duidelijk aan waar u het uittreksel voor nodig heeft, dan weet u zeker dat de juiste gegevens worden opgenomen in het document.

U kunt het uittreksel online aanvragen. U logt in met DigiD en kunt betalen met IDEAL. Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen via www.digid.nl  Binnen vijf werkdagen ontvangt u het uittreksel in de brievenbus.
 

Online aanvragen


Kosten
 

  2018
Uittreksel Burgerlijke Stand € 13,20

 

Wat u moet weten

  • Wanneer u het uittreksel online aanvraagt ontvangt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd op het adres waar u staat ingeschreven. Als u in het buitenland woont kan dit langer duren.
  • Geef goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld wanneer u getrouwd bent. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop.
  • Heeft u een bewijs nodig van op welk adres u staat ingeschreven? Vraag dan een BRP uittreksel aan.
  • Reist u met kinderen naar het buitenland, en heeft u een andere achternaam dan zij? Het kan voorkomen dat u moet aantonen dat u de ouder bent. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de overheid.

Uittreksel aanvragen aan de balie

Wilt u het uittreksel in de stadswinkel aanvragen? Maak dan een afspraak. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. U betaalt contant of met pin en u krijgt het uittreksel direct mee. Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan, neem dan ook een ingevuld machtigingsformulier mee.

Geldigheid

Een uittreksel Burgerlijke Stand heeft geen wettelijke geldigheidstermijn. De instantie die het uittreksel aanneemt beoordeelt of het uittreksel recent genoeg is of niet.

Aanvragen vanuit het buitenland

Heeft u een uittreksel nodig van deze gemeente, maar woont u in het buitenland? U kunt het uittreksel via onze website aanvragen. U heeft geen DigiD nodig, wel een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Het document wordt naar het door u ingevulde adres gestuurd.

Uitgelicht