Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) laat u zien dat u zich in het verleden goed gedragen heeft. Werkgevers en andere organisaties kunnen hierom vragen. U vraagt de VOG aan bij Justis of bij de gemeente. De gemeente stuurt uw aanvraag naar de dienst Justis. Dienst Justis beoordelt de aanvraag en stuurt binnen 4 weken de VOG (of afwijzing) toe per post. Download het formulier van de website van Justis. Vul het formulier helemaal in, laat het formulier ondertekenen (incl. stempel organisatie). Scan het formulier daarna in en stuur het digitaal naar ons toe.

Online VOG aanvragen

 

Kosten

VOG aanvragen in de stadswinkel

U kunt ook een afspraak maken in de Stadswinkel. Neem de volgende zaken mee naar de afspraak:

  • een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Download het meest actuele aanvraagformulier op de website van Justis.
  • als u in de gastouderopvang werkt, het formulier voor gastouderopvang. Lees meer informatie op de website van de overheid.
  • een geldig legitimatiebewijs
  • pinpas (of contant geld)
VOG online aanvragen via werkgever

Het is mogelijk een VOG digitaal aan te vragen als de aanvraag digitaal is klaargezet door de organisatie die de VOG van u vraagt. Neem met hen contact op voor meer informatie.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Elke vrijwilliger die werkt met kinderen of met mensen met een verstandelijke beperking kan een gratis VOG krijgen. De gratis VOG kan alleen digitaal worden aangevraagd via de vrijwilligersorganisatie, neem met hen contact op voor meer informatie.