Glasvezel in heel Sittard-Geleen

In onze gemeente wordt de komende jaren glasvezel aangelegd. De aanleg van glasvezel valt onder de Telecommunicatiewet. De Telecommunicatiewet staat voor vrije marktwerking in de telecommunicatie. Dat betekent dat de aanleg van glasvezel in handen is van commerciële partijen die hun eigen glasvezelkabel aanleggen.

Glasvezel in heel Sittard-Geleen

In Nederland zijn meerdere aanbieders van glasvezel, die elk hun eigen netwerk aanleggen. Het kan dus voorkomen dat er meerdere partijen tegelijkertijd aan het werk zijn om hun glasvezelnetwerk aan te leggen.

Aanbieders Sittard-Geleen

Op dit moment heeft alleen aanbieder E-fiber een contract afgesloten met onze gemeente voor de aanleg van hun glasvezelnetwerk. E-fiber heeft onze gemeente verdeeld in meerdere gebieden. Het aanleg ervan verloopt in fases. Meer informatie over de werkzaamheden en de planning vindt u op de website van E-Fiber: Planning gemeente Sittard-Geleen

Meerdere partijen hebben interesse getoond in het aanleggen van glasvezel in onze gemeente. Zodra een partij voldoet aan de eisen die wij als gemeente aan deze werkzaamheden stellen, kan deze partij officieel glasvezel gaan aanleggen.

Vragen over de werkzaamheden en het aanbod van diensten van E-fiber?

Voor alle vragen oer  de aanleg van glasvezel en het aanbod van diensten van E-fiber kunt u direct contact opnemen met E-fiber: