Glasvezel in heel Sittard-Geleen

In onze gemeente wordt de komende jaren glasvezel aangelegd. De aanleg van glasvezel valt onder de Telecommunicatiewet. De Telecommunicatiewet staat voor vrije marktwerking in de telecommunicatie. Dat betekent dat de aanleg van glasvezel in handen is van commerciële partijen die hun eigen glasvezelkabel aanleggen.

In Nederland zijn meerdere aanbieders van glasvezel. Het zijn commerciële partijen en ieder van hen legt een eigen netwerk aan. Het kan dus gebeuren dat meerdere partijen tegelijkertijd aan het werk zijn met het aanleggen van hun glasvezelnetwerk.

Een partij die voldoet aan de eisen die wij als gemeente aan deze werkzaamheden stellen, kan glasvezel aanleggen.

Twee aanbieders van glasvezel zijn actief in Sittard-Geleen

Op dit moment zijn twee aanbieders van glasvezel actief in onze gemeente: E-fiber en Delta Fiber Netwerk.

• E-fiber is begin 2022 begonnen met de aanleg van hun glasvezelnetwerk in meerdere gebieden verspreid over de gemeente.
  • Delta Fiber Netwerk start in september 2022 met de werkzaamheden in Munstergeleen.

Contactgegevens aanbieders van glasvezel in Sittard-Geleen

Voor de informatie over de planning en de werkzaamheden, en het aanbod van diensten, moet u contact opnemen met de aanbieder zelf.

Contactgegevens E-fiber

E-fiber heeft onze gemeente verdeeld in meerdere gebieden. Het aanleg ervan verloopt in fases.

Meer informatie over de werkzaamheden en de planning vindt u op de website van E-Fiber: Planning gemeente Sittard-Geleen.

Vragen over de werkzaamheden en het aanbod van diensten van E-fiber?

Voor alle vragen over de aanleg van glasvezel en het aanbod van diensten van E-fiber kunt u direct contact opnemen met E-fiber:

Delta Fiber Netwerk

Delta Fiber Netwerk is bezig met voorbereidende werkzaamheden in Munstergeleen. Meer informatie over de werkzaamheden en de planning vindt u op de website van Delta Fiber Netwerk: Glasvezel in Munstergeleen

Vragen over de werkzaamheden en het aanbod van diensten van Delta Fiber Netwerk?

Voor alle vragen over de aanleg van glasvezel en het aanbod van diensten van Delta Network kunt u direct contact opnemen met Delta Fiber Netwerk: