Cliëntondersteuning

Als u het lastig vindt om zelf gemeentelijke voorzieningen aan te vragen mag u een "cliëntondersteuner" inschakelen. Deze geeft u informatie en advies en regelt praktische zaken voor u bij de gemeente of andere instanties.

Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het aanvragen van een uitkering, WMO ondersteuning, of jeugdzorg.

Uw partner of een familielid kan uw cliëntondersteuner zijn. 
U kunt ook gebruik maken van een vrijwilliger of professional. Een vrijwillige of professionele cliëntondersteuner werkt altijd onafhankelijk, dus los van de gemeente en andere betrokken instanties.

Aanvragen

Hulp van een vrijwillige of professionele cliëntondersteuner is gratis. Via telefoonnummer (088) 010 22 22 vraagt u cliëntondersteuning aan. Dit is het telefoonnummer van MEE, die de aanvraag oppakt.

Afhankelijk van uw behoefte en de kennis die daar voor nodig is kijken professionals van MEE wie u de beste ondersteuning kan bieden. Dit kan een professionele cliëntondersteuner zijn, maar mogelijk ook een vrijwilliger.

Meer informatie

Komt u er niet uit of wilt u advies vanuit de gemeente? Neem bij vragen contact op met het team Wmo. De medewerkers van team Wmo zijn van 9.00 tot 13.00 uur aanwezig in het Wmo adviescentrum. Telefonisch zijn zij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur via telefoonnummer (046) 477 88 41 of via wmo@sittard-geleen.nl. We helpen u graag!