Volwassenenfonds

Sittard-Geleen is aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur Limburg. Hierdoor worden sport en cultuur toegankelijk voor volwassenen die een laag inkomen hebben.

Droomt u van schilderlessen, het bespelen van een instrument of een andere creatieve activiteit? Of wilt u liever gaan voetballen of naar fitness, maar heeft u hier zelf geen geld voor? Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur zorgt ervoor dat lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die een laag inkomen hebben.

Wat is het Volwassenenfonds Sport en Cultuur?

Lang niet voor iedereen is ‘gewoon’ aan sport en cultuur meedoen vanzelfsprekend. Zo heeft in Sittard-Geleen ruim 11% van de inwoners een laag inkomen. Sport en cultuur dragen bij aan een gezond en gelukkig leven. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Daarom is de gemeente Sittard-Geleen aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur toegankelijk voor volwassenen die een laag inkomen hebben. Zo worden lesgeld en/of materialen betaald.

Hoe het werkt

Om gebruik te maken van het Volwassenenfonds neemt u contact op met een van de intermediairs (contactpersonen) voor onze gemeente.

De intermediair kijkt of u in aanmerking komt. En bespreekt met u welke activiteit u graag zou willen doen.
Vervolgens doet de intermediair de aanvraag bij het Volwassenenfonds. Na ongeveer 3 weken hoort u of de aanvraag is goedgekeurd.

Als de aanvraag is goedgekeurd kunt u zich aanmelden bij bijvoorbeeld de muziekschool of sportclub. Het Volwassenenfonds betaalt het geld direct aan het bedrijf of de organisatie.