Paspoort of ID-kaart verloren

Meld het verlies van uw paspoort of ID-kaart zo snel mogelijk bij de gemeente, hiermee voorkomt u misbruik. Het melden van een vermissing (kwijt of gestolen) van een reisdocument is gratis. Zijn er meerdere reisdocumenten kwijt of gestolen? Geef dan per document een vermissing door.

Doorgeven vermissing

Wilt of kunt u uw vermissing niet digitaal doorgeven? Maak hiervoor dan een afspraak.

Document ongeldig!

Heeft u een paspoort of ID-kaart als vermist opgegeven? Dan is deze niet meer geldig. U moet een nieuw reisdocument aanvragen.

Weet u niet zeker of een document vermist is? Zoek dan eerst goed of u het nog kunt vinden. Want zodra u een reisdocument als vermist opgeeft, kunt u het niet meer gebruiken. Ook niet als u het terugvindt. U moet een teruggevonden paspoort of ID-kaart inleveren bij de gemeente.

Wie mag een vermissing doorgeven?

• personen vanaf 18 jaar
  • één van de ouders van kinderen tot en met 11 jaar
  • kinderen van 12 tot en met 17 jaar. Dit mag ook gedaan worden door één van de ouders.