Klimaateffecten Sittard-Geleen

Dat het klimaat verandert, staat vast, maar wat zijn de gevolgen en hoe gaan we hiermee om? In hoeverre is de gemeente Sittard-Geleen kwetsbaar voor de effecten van klimaatverandering? Deze vraag staat centraal in het rapport ‘Klimaateffecten Sittard-Geleen’. Het rapport gaat in op locaties en of groepen die kwetsbaar zijn voor verschillende klimaateffecten (extreme neerslag, hoog water, droogte, hitte). Lees verder.

Dat het klimaat verandert, staat vast, maar wat zijn de gevolgen en hoe gaan we hiermee om? In hoeverre is de gemeente Sittard-Geleen kwetsbaar voor de effecten van klimaatverandering? Deze vraag staat centraal in het rapport ‘Klimaateffecten Sittard-Geleen’. Het rapport gaat in op locaties en of groepen die kwetsbaar zijn voor verschillende klimaateffecten (extreme neerslag, hoog water, droogte, hitte). Maar bijvoorbeeld ook op kansen en mogelijkheden voor de gemeente om zich duurzaam en robuust te blijven ontwikkelen. Lees of download hier het rapport.

 

Ter voorbereiding hierop werken het rijk, de gemeente en andere partijen nauw samen. Onder meer door maatregelen en instrumenten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat de gemeente nu en in de toekomst een aantrekkelijke en veilige plek is om te wonen, te werken en te recreëren. Benieuwd naar aansprekende initiatieven en voorbeelden hoe groen in de stad kan bijdragen aan een aangenamer klimaat in de stad? Lees of download hier de publicatie ‘Tegen de hitte’.

 

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van het Kennisportaal Ruimtelijke Adaptatie.