Toekomstvisie 2030

Hoe ziet Sittard-Geleen er in 2030 uit? Waar zijn we trots op? Hoe wonen en werken we in Sittard-Geleen? Hoe leren en zorgen we in 2030? En hoe ontspannen we ons in de toekomst? Met andere woorden: Hoe ziet onze gemeente er in 2030 uit? Met de antwoorden op deze vragen ontwikkelt de gemeente een toekomstvisie voor Sittard-Geleen. Dat doen we samen. Van 15 t/m 26 september kan iedereen zijn visie op de toekomst met ons delen.

Dat kan fysiek of via ons online platform (vanaf 15 september)

De samenleving verandert. Veranderingen en ontwikkelingen in onze samenleving hebben invloed op onze manier van leven in de toekomst. De gemeente Sittard-Geleen wil niet alleen meebewegen, maar ook anticiperen op die veranderingen. Daarom zijn we bezig met het ontwikkelen van de Toekomstvisie 2030 voor Sittard-Geleen. En dat doen we graag samen met u, want ook u gaat de toekomst van Sittard-Geleen aan!  

Banner Toekomstexpeditie

Doe mee! Wij komen naar u toe

Omdat wij graag uw visie op en ideeën over Sittard-Geleen in de toekomst willen horen, staan we van 15 t/m 18 september op verschillende plekken in de gemeente. Samen graven we geheel in stijl de toekomst op. Interesse? Kom ons vertellen hoe volgens u de gemeente er in 2030 uitziet. U bent van harte welkom!

15 september

  • 10:00 – 13:00 uur, Markt Geleen (voor ingang stadswinkel)
  • 14:00 – 16:00 uur, Bloemenmarkt Geleen, parkeerplaats
  • 17:00 – 19:00 uur, Limbricht (tegenover café Salden, naast Salviuskerk)

16 september

  • 08:00 – 12:00 uur, De Wimmeren, parkeerplaats
  • 14:00 – 17:00, Ligne, voor ingang bibliotheek de Domijnen

17 september

  • 15:00 – 17:00 uur, Markt Sittard
  • 18:00 – 20:00 uur, Oud Geleen, kruising pieterstraat/peschstraat

18 september

  • 10:00 – 13:00 uur, Borner markt,  Born 

Doe online mee

Bent u niet in de gelegenheid om fysiek uw idee met ons te delen? Het kan ook online! Via het online platform  kunt u vanaf 15 september uw gewenst toekomstbeeld van Sittard-Geleen met ons delen. Met inspirerende voorbeelden helpen we u daarbij een handje.  

Toekomstmuseum in oktober

U bent vast benieuwd wat we met alle ideeën en visies gaan doen. Inspirerende visies en ideeën worden tentoongesteld in het Toekomstmuseum in De Domijnen te Sittard. U kunt deze tentoonstelling gratis vanaf half oktober. Klik hier voor de openingstijden. 

Waarom een Toekomstvisie 2030?

In 2018 startte de dialoog met de samenleving met een conferentie in het kader van het proces Samen Duurzaam. De samenleving heeft destijds gepleit voor het formuleren van een gezamenlijke stip op de horizon. Op initiatief van de gemeente Sittard-Geleen en de Provincie Limburg is daarom een visietraject gestart: de Toekomstvisie 2030. Onze ambitie is een visie te ontwerpen die ambitie uitstraalt en ons nog trotser op Sittard-Geleen maakt. We doen dat samen met inwoners, ondernemers en iedereen die Sittard-Geleen een warm hart toedraagt. 

In Sittard-Geleen houden wij 1.5 meter afstand

Het is belangrijk dat iedereen zich blijft houden aan de regels rondom Covid-19.  Daarom worden er tijdens de expedities maatregelen in acht genomen zoals voorgeschreven door het RIVM. Er zijn plastic handschoenen en mondkapjes beschikbaar als u die wenst te gebruiken. We vragen u tevens om uw handen te desinfecteren bij aankomst en onze instructies ter plekke te volgen. Verder zullen wij u vragen uw contactgegevens achter te laten in het kader van eventueel contactonderzoek.