De leden van de referendumcommissie stellen zich voor

“Een referendum is een mooi instrument om de betrokkenheid van burgers bij de politiek en het gemeentebestuur te vergroten. Nu is nog alleen een raadgevend referendum mogelijk onder een aantal voorwaarden. Het is niet uit te sluiten dat dit instrument zich de komende jaren verder ontwikkelt, waarbij de burger meer invloed kan uitoefenen. Dat zou een mooie uitdaging zijn.
Het is echter ook best complex om een referendum zo goed mogelijk te organiseren. Wij vinden het fijn om vanuit onze rol als lid van de referendumcommissie daarover te mogen adviseren”. 

Cass Kamp: “Ik heb ervaring in verschillende juridische functies, o.a. bij gemeenten. Op dit moment ben ik daarnaast tevens werkzaam als projectleider verkiezingen bij de gemeente Venray. Daardoor heb ik kennis van zowel de rechtmatige kant van het verhaal als de bestuurlijke en politieke verhoudingen binnen een gemeente, dus ik ben ervan overtuigd dat ik daar een wezenlijke bijdrage aan kan leveren en verheug mij daarop.“

Senta Schiffeleers: “Democratie, waarbij ieder geluid ertoe doet, daar geloof ik in, en daarom ben ik lid van de referendumcommissie. In het dagelijks leven ben ik manager regionale economie bij de Provincie Noord-Brabant. Ik kom uit een ondernemersgezin in Maastricht, en ben trots inwoner van Limburg. In het verleden heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan, gericht op het welzijn van kinderen. Mijn interesse is breed, en mijn kwaliteit is vooral gericht op het transparant en goed organiseren van processen. Mijn ervaring en competenties zet ik graag in voor de referendumcommissie.”
 
Harrie van Beers: “Ik ben voorzitter van de referendumcommissies in de gemeenten Landgraaf en Brunssum. Ik heb een bestuurskundige en juridische achtergrond en heb vele jaren gewerkt in het openbaar bestuur, onder andere als gemeentesecretaris en burgemeester. De laatste jaren vervul ik directiefuncties op het ondernemersvlak als directeur van Abdij Rolduc in Kerkrade en directeur van het StartersCentrum Limburg”.