Achtergrondinformatie

Een overzicht van belangrijke dossiers, beleidsdocumenten, statistische gegevens etc.

 • Over Sittard-Geleen

  Sittard-Geleen is de op twee na grootste stad van Limburg met bijna 95.000 inwoners. De gemeente biedt volop mogelijkheden om fijn te wonen en te recreëren, fraai gelegen in het groen, een sterke uitvalsbasis voor internationaal en innovatief ondernemen, kweekvijver van jong talent, uitstekend bereikbaar, bekend om de vele evenementen en de Bourgondische gezelligheid.

 • VDL Nedcar

  VDL Nedcar in Sittard-Geleen is de enige grote autofabriek in Nederland. De fabriek heeft een productiecapaciteit van circa 200.000 auto’s per jaar, met een bedrijfsoppervlakte van ruim 300.000 m². Het bedrijf werkt volgens een sterk geautomatiseerd productieproces (meer dan 700 industriële robots). Er zijn 1500 mensen aan de slag. In december 2012 heeft de VDL Groep uit Eindhoven alle aandelen van Mitsubishi overgenomen. Na het ombouwen van de productielijnen zal het bedrijf vanaf 2014 voor BMW de MINI bouwen in Sittard-Geleen.

 • Visie Chemelot 2025

  Chemelot heeft op 11 mei de Visie Chemelot 2025 gepresenteerd. Hierin staat hoe de bedrijven op Chemelot denken dat het gebied zich de komende jaren zal ontwikkelen. Op woensdag 15 juni om 19.30 uur is hierover een informatie-bijeenkomst in De Hanenhof in Geleen.

 • Samenwerkingsverbanden

 • Veiligheidsvisie Chemelot en omgeving

  De Provincie Limburg en de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek hebben voor het eerst samen een ‘Veiligheidsvisie Chemelot en omgeving’ ontwikkeld. Met als doel: een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau creëren op en rond de site.