Vieren en herdenken

 • Koningsdag in Sittard-Geleen

  Koningsdag Sittard-Geleen maandag 27 april 2020

 • Dodenherdenking 2021

  Op 4 mei staan wij samen stil bij 76 jaar vrijheid en herdenken wij de oorlogsslachtoffers. Hierbij wordt rekening gehouden met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. Om deze reden zullen dit jaar op de diverse herdenkingslocaties binnen onze gemeente geen openbare 4 mei-herdenkingen plaatsvinden.

 • Onderscheidingen

  Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die zich meer dan normaal inspant voor zijn medemens, omgeving of vereniging. Iemand die extra waardering verdient. Bijvoorbeeld in de vorm van een koninklijke onderscheiding of één van de gemeentelijke onderscheidingen. Lees hier meer.

 • Herdenking Limburgse mariniers

  Elk jaar in november worden de Limburgse mariniers die tijdens de politionele acties in het voormalige Nederlands-Indië zijn gesneuveld herdacht. De herdenking bij het Mariniersmoment op de Leyenbroekerweg in Sittard is altijd erg indrukwekkend en er komen veel oud-mariniers op af.

 • Klaprooszondag

  Tijdens klaprooszondag worden de gesneuvelden uit beide Wereldoorlogen herdacht. In verband met de coronamaatregelen zijn de herdenkingsplechtigheden op Klaprooszondag (zondag 8 november) dit jaar anders dan gebruikelijk.