Veteranendag 2024

Zondag 23 juni is de Veteranendag in onze gemeente. Om 12.00 uur begint een ceremonie bij het Witte Anjer Perkje aan het Tempelplein in Sittard. Iedereen is welkom!

Dankbaarheid en waardering

Burgemeester Hans Verheijen zei hier al eerder over: “Dit is een moment om onze dankbaarheid en waardering te tonen naar de veteranen en de 350 veteranen van Sittard-Geleen in het bijzonder. Moedige mensen die zich hebben ingezet en inzetten voor vrede. Ik vind het belangrijk dat de veteranen zich gezien en gehoord voelen in onze gemeente."

De Witte Anjer

In 2022 is een Witte Anjer Perkje in onze gemeente aangelegd. Dit is gedaan naar aanleiding van een oproep van het Nationaal Comité Veteranendag om veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer Perk. Dit perkje bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag in juni. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. In de Tweede Wereldoorlog was dit het symbool van verzet.

Aanmelden veteranen

Veteranen en hun familieleden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de georganiseerde veteranendag. Er is onder meer een lunch bij het Mariapark in Sittard. Mail naar kabinet@sittard-geleen.nl om aan te geven met hoeveel personen u deelneemt. Bellen kan ook naar: 046 47 77 80 48.